Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist verzendt 17 000 informatiebrieven over werking van het vaccinatiecentrum

Omdat het callcentrum van het vaccinatiecentrum van Knokke-Heist merkt dat voortdurend dezelfde vragen van (ongeduldige) burgers terugkomen, heeft het gemeentebestuur een informatiebrief naar alle vaste inwoners opgestuurd. In dit schrijven wordt nog eens haarfijn uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat.  

Reservelijsten op basis van prioritaire beroepen 
De medewerkers in het vaccinatiecentrum Molenhoek in Westkapelle wijzen de bevolking erop dat het geen zin heeft om zich ter plaatse aan te melden voor eventueel resterende vaccins. Ook telefonisch of elektronisch je naam opgeven om op een reservelijst te komen om dan eventueel opgebeld te worden voor een prik, is verloren moeite. Het vaccinatiecentrum werkt momenteel met vaste lijsten van essentiële beroepen die ter goedkeuring worden voorgelegd aan het Agentschap Zorg en Gezondheid. Wanneer personen niet afkomen, wordt dan de dag zelf deze lijst afgebeld zodat alle voorziene vaccins benut zijn. Momenteel worden ook de uitnodigingen voor de 85-plussers opgezonden. De vaccinatieteller in Knokke-Heist staat momenteel op 2625, dit is 8% van de bevolking.  

Vaccineren in Knokke-Heist 
Vaccinatie is onze belangrijkste troef om van COVID-19 verlost geraken. Heel belangrijk dus om je te laten inenten! Maar hoe gaat dat precies in zijn werk in onze gemeente?  

Wanneer?  

Het is de Vlaamse overheid die bepaalt wie wanneer aan de beurt is. Als je aan de beurt bent voor de gratis prik tegen corona, dan krijg je ongeveer 2 weken op voorhand een persoonlijke uitnodiging via de post. Als je gegevens gekend zijn, krijg je ook een sms en een e-mail. Na ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging kan je de data voor je afspraken bevestigen, wijzigen of de uitnodiging weigeren. Dit kun je eenvoudig online doen via de link op de brief. Je kan ook bellen naar 0800 11 151. Aarzel niet om hulp te vragen aan familie of vrienden om je daarbij te helpen.  

Waar?  
Het vaccinatiecentrum bevindt zich in sportcentrum Molenhoek (Herenweg 11) in deelgemeente Westkapelle. Er is voldoende gratis parkeerplaats zowel voor wagens als fietsers. Je kunt er eenvoudig geraken met de auto, fiets of bus. Lijn 44 Knokke-Westkapelle vertrekt vanaf Knokke Station. Deze bus stopt vlak voor het vaccinatiecentrum aan een tijdelijke halte. Je kunt ook de bus nemen van lijn 41 (Knokke-Brugge). Die stopt aan de halte Westkapelle Dorp en ligt op 900 meter wandelafstand van het vaccinatiecentrum. Neem je liever een taxi? Informeer dan bij het vastleggen van de taxi naar het voordeeltarief van €12 (enkele rit). Dit vast tarief van en naar het vaccinatiecentrum werd afgesproken met enkele taxibedrijven die actief zijn in onze gemeente. Ben je minder mobiel? Dan kom je misschien in aanmerking voor de diensten van de Minder Mobielen Centrale. Neem contact op via vaccinatiecentrum@knokke-heist.be  of bel 0800 11 151. 

Hoe verloopt de vaccinatie?  
Het vaccineren gebeurt in 4 stappen.  

1. De inschrijving  
Hier controleert een medewerker je en bevestigt hij of zij je inschrijving.  

2. De medische administratie  
Hier krijg je informatie over het vaccin en een uitleg over mogelijke nevenwerkingen. De medewerker overloopt de medische vragenlijst en vult deze ter plaatse in.  

3. De vaccinatie  

4. De registratie van het vaccin  
Na de inenting met het coronavaccin moet je even plaatsnemen in de wachtruimte. Na een kwartier mag je het centrum verlaten.  

Tips voor je bezoek aan het vaccinatiecentrum  

  • Breng je uitnodiging of e-ticket mee en een identiteitsbewijs, zoals je e-ID of paspoort. • Draag een mondmasker  
  • Draag kleding waarbij je makkelijk je bovenarm kan ontbloten voor de vaccinatie.  
  • Kom alleen, tenzij je ondersteuning nodig hebt: een mantelzorger, helper of tolk mag je begeleiden in het vaccinatiecentrum. Extra hulp in het vaccinatiecentrum is ook steeds beschikbaar. Laat je huisdier thuis.  
  • Volg ter plaatse de signalisaties en instructies.  

 

Vragen?  
Voor uitgebreide informatie over vaccineren, de verschillende soorten vaccins en waarom je je best laat vaccineren kun je terecht op www.laatjevaccineren.be waar je heel wat informatie zal terugvinden. Bekijk zeker ook eens de pagina met meest gestelde vragen!  

Op www.knokke-heist.be/vaccinatie  vind je alle informatie over de vaccinatie in KnokkeHeist. Je kan ook bellen naar het callcentrum via 0800 11 151 waar een medewerker van het gemeentebestuur je zal verder helpen. Je kunt je vraag ook mailen naar vaccinatie@knokke-heist.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter