Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Davidsfonds Knokke en Westkapelle lieten jongeren over schatten schrijven

Voor de 28ste maal organiseerden de vrijwilligers van Davidsfonds Knokke en Westkapelle de Junior Journalistenwedstrijd. Nationaal werd de wedstrijd voor de 36ste keer georganiseerd. Geïnspireerd door het Davidsfonds jaarthema “Schatten”, werden de leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar uitgedaagd om een verhaal te schrijven over een schat die voor hen het nieuws waard is. Louise Pierets met “Mijn schatten” en Femke De Leyn met “De schat van de toekomst” zijn dit jaar de winnende journalisten. Beiden zijn leerlingen aan de Sint-Jansschool Knokke.

De Junior Journalistenwedstrijd is elk jaar opnieuw een uitdaging en manier om schrijven en taal in de kijker te zetten. Het Davidsfonds wil de jongeren steeds opnieuw motiveren om de Nederlandse taal hoog in het vaandel te dragen. Het blijft belangrijk om een verzorgde taal en een correcte spelling te gebruiken.

Samen met winnaars Louise Pierets en Femke De Leyn namen honderden andere leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van de Heilig Hartschool, de Margaretaschool en de Sint-Jansschool deel aan de nationale wedstrijd rond het thema “Schatten”. De overige finalisten: Lily Van Kerckhove, Baptiste Durnez, Louis Anné, Juline Vervarcke, Marcel van Wynsberghe, Lott Cardon, Pauline De Mets, Chloé Boets, Noah Herman, Arthur Verbraeken, Julius Vankersschaever, Anaïs Daoudi Asila, Riley Baert, Sylvia Goudsmedt, Caprice De Laet, Elias Andrew Kouz, Birger Martens en Amaury Schuerwegh.  

De jury bestond dit jaar uit Christiaan Anseeuw, Johan Cabooter, An Dhoore, Annie Poissonnier en Dominiek Segaert.

Corona gooide dit jaar roet in het eten. De feestelijke prijsuitreiking op “Toast Literair”, gepland op 24 januari 2021, kon helaas niet doorgaan. De winnende leerlingen mochten daarom hun diploma en boekenpakket heel recent op school in ontvangst nemen.

De twee laureaten nemen ook deel aan de nationale finale. Op 25 april 2021 worden dan in het Vlaams Parlement in Brussel de prijzen uitgedeeld. Het gemeentebestuur duimt alvast voor onze plaatselijke deelnemers!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter