Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Serviceclub Inner Wheel schenkt 3000 euro aan Rode Kruis Knokke-Heist

Inner Wheel Knokke-Heist Oostkust is een actieve club dynamische en enthousiaste dames waar sociaal engagement centraal staat. Hun hoofddoel als serviceclub is sociale projecten in de regio te ondersteunen. Door middel van fundraising probeert men elk jaar de nodige fondsen te verzamelen, hiervoor worden verschillende activiteiten georganiseerd. Dit keer schonk Inner Wheel 3000 euro aan het Rode Kruis.  

Bewogen tijden  

“Ook voor het Rode Kruis Knokke-Heist zijn het bewogen tijden”, zegt Inner Wheel voorzitster Catherine Vallaeys. “De stickeractie 2020 viel tegen en ook die van dit jaar zal niet op de gewone manier kunnen doorgaan.  Daarnaast zijn zowat alle evenementen afgelast waardoor er minder vraag was naar hulpverlening. En toch hebben de vrijwilligers niet stilgezeten. De bloedinzamelingen konden doorgaan. Er kwam de vraag om mondmaskers aan minder mobiele mensen die thuis wonen te bezorgen. De vrijwilligers verzorgden afgelopen zomer ook de waterbedeling in de coronafile naar Knokke-Heist. Momenteel zijn de lokalen ingericht als CLB-sneltestcentrum voor scholen en staan dagelijks drie vrijwilligers, elke avond, stand-by om testen af te nemen. Met deze schenking willen we het Rode Kruis Knokke-Heist een hart onder de riem steken om zo de bevolking van onze gemeente verder te kunnen helpen waar nodig" aldus Catherine Vallaeys.  

Rode Kruis de wind in de zeilen in nieuwe huisstijl 

“Met de 3000 euro van Inner Wheel hebben we zeilen in onze nieuwe huisstijl kunnen aankopen voor onze hulpdiensttenten” gaat woordvoerder van Rode Kruis Knokke-Heist Peter Warlop verder. “Dit soort tenten zijn multifunctioneel en kunnen worden ingezet als hulppost bij events, als eerstelijnshulppost bij dringende interventies, als promotent,….en kunnen gecompartimenteerd worden volgens de nieuwe COVID-normen.  We zijn heel dankbaar en blij deze aankoop te kunnen doen dankzij Inner Wheel Knokke-Heist Oostkust. Dit zal nog voor jaren z’n nut bewijzen”. 

De veertiendaagse stickeractie van het Rode Kruis start op 22 april 2021. Meer info vind je op de website en facebookpagina van het Rode Kruis Knokke-Heist.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter