Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sincfala gaat vanaf de paasvakantie gedeeltelijk open met gratis expo 'Herders in de Zwinstreek'

Momenteel ondergaat museum Sincfala een grondige metamorfose om in de zomer open te gaan met een volledig nieuw concept. In tussentijd organiseert het museum in samenwerking met het Centrum Agrarische Geschiedenis (CAG) en het Zwin Natuur Park wel een dubbeltentoonstelling over Herders in de Zwinstreek. Vanaf zaterdag 3 april 2021 ontdek je in de nieuwe expo-ruimte alles over de herders die al meer dan duizend jaar actief zijn in de Zwinstreek. Tot en met 24 mei 2021 kan je deze dubbeltentoonstelling bezoeken in Museum Sincfala en het Zwin Natuur Park.  

Cavane in de museumtuin 

In Museum Sincfala duik je in de geschiedenis van de schaapherders in de streek. Aan de hand van touchscreens, voorwerpen en getuigenissen komt het verhaal van de schapers tot leven. Topstuk is de cavane, een mobiele houten herdershut in de museumtuin. Aansluitend op deze expo ontdek je in het Zwin Natuur Park een unieke reeks met oude en recente foto’s van het herdersleven. Zeker een bezoekje waard!  

Omwille van de huidige maatregelen is het verplicht om op voorhand te reserveren. Dat kan via sincfala@knokke-heist.be of T 050 530 730. Het volledige programma ontdek je op www.sincfala.be.  

De expo in Museum Sincfala is gratis, in het Zwin Natuur Park is de tentoonstelling inbegrepen in het toegangsticket van het park. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter