Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Pieter-Jan Buekens wil het Kanaal oversuppen ten voordele van de Small Cell Ovarian Cancer Foundation

Knokke-Heistenaar Pieter-Jan Buekens, huisarts in opleiding, wil binnenkort het kanaal van Frankrijk naar Engeland over suppen ten voordele van een fonds dat wetenschappelijk onderzoek omtrent eierstokkanker financiert. Dit is niet zijn eerste opmerkelijke stunt. In januari 2019 kwam hij al eens in het vrt-nieuws toen hij aan het snowkiten was op het Knokke-Heistse strand.

Pieter-Jan woont sinds 2012 in Knokke-Heist en is een fervent watersporter. Hij legt zich o.a. toe op kitesurfen, wakeboarden, suppen, en golfsurfen. Tijdens zijn studies geneeskunde in Leuven, verloor Heleen, de zus van een van zijn studiegenoten en zelf gynecologe, op 21 april 2021 op 31-jarige leeftijd de strijd tegen het kleincellig ovarium carninoma. Deze kanker treft vooral jonge vrouwen en heeft een ongunstige prognose. Er zijn zeer weinig therapiemogelijkheden en er gebeurt weinig onderzoek naar nieuwe behandelingen. Daarom hebben studiegenoten van Pieter-Jan een fonds opgericht om mensen bewust te maken van het bestaan van deze ziekte en onderzoek hieromtrent te financieren, met de hoop een efficiënte behandeling te vinden.

Om de Small Cell Ovarian Cancer Foundation financieel te ondersteunen, zal Pieter-Jan op 20 augustus of 18 september 2022 op zijn Stand Up Paddleboard van Frankrijk naar Engeland proberen te peddelen. Giften zijn welkom via http://steunactie.nl/actie/sup-for-small-cell-ovarian-cancer-foundation/-11798 De tocht kun je live volgen via https://www.instagram.com/pieterjanbuekens/?hl=nl

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter