Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Ironman 70.30 Knokke-Heist werkt samen met stichtingen Athletes for Hope en To Walk Again van Marc Herremans

IRONMAN en de stichtingen Athletes for Hope en To Walk Again hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de volgende editie van IRONMAN 70.3 Knokke-Heist, België. Marc Herremans won in 1999 nog de Zwintriathlon maar raakte 20 jaar geleden door een val met zijn koersfiets tijdens een training in Lanzarote verlamd van borst tot teen. Hij is niet alleen een voormalige professionele Belgische triatleet en een internationale spreker, maar heeft ook stichtingen voor mensen met een beperking opgericht. Hij is de bezieler en ambassadeur van de bovenstaande stichtingen, en bovendien ambassadeur van IRONMAN 70.3 Knokke-Heist, België in 2023.

Sylvain Risso, wedstrijddirecteur van de IRONMAN 70.3 Knokke-Heist, zei: “Het was voor ons vanzelfsprekend om met Marc Herremans samen te werken aan dit project. Wat is er beter dan onze krachten met onze ambassadeur bundelen om hem te helpen deze stichtingen te promoten bij onze fantastische atleten en community? We nodigen iedereen dan ook uit om de websites van de stichtingen eens te bezoeken en een manier te vinden om te helpen waar mogelijk.”
Marc Herremans: “Het gaat om hoop en vertrouwen. Revalideren en sporten om op korte termijn gezond te blijven, klaar zijn voor een medische oplossing op lange termijn. Geloven, plannen, resultaten boeken.”

De stichting To Walk Again staat voor hoop en heeft grote ambities op het vlak van sporten, bewegen en revalideren voor iedereen met een fysieke beperking. Ze helpen mensen met een fysieke beperking om op hun manier een actief leven te leiden waar ze volop van kunnen genieten. Om bij te blijven met de nieuwste inzichten werkt de vzw To Walk Again nauw samen met internationale en nationale (universitaire) onderzoeksgroepen. Met de nieuwste en meest geavanceerde technologische apparatuur biedt To Walk Again revalidatie op maat aan voor mensen met een fysieke beperking.

Athletes for Hope heeft dertien jonge atleten in vier verschillende sportdisciplines geselecteerd; zij zullen alles geven om mooie resultaten te behalen. De partners van het team belonen die sportprestaties met een speciale bonus. Die bonus zal gebruikt worden om een staprobot voor kinderen met een ruggenmergletsel of spierziekte aan te schaffen. De stichting begon deze atleten te coachen toen ze gemiddeld 15 jaar oud waren: de perfecte leeftijd om de begeleiding en vorming van jong talent te starten. In combinatie met de steun voor kinderen met een beperking heeft dit project de juiste normen en waarden.

In de lente van 2021 openden de Athletes for Hope een unieke en prachtige revalidatieweide. Deze weide verwelkomt zowel kinderen met een verlamming als kinderen met een beperking om hetzij fysiek, hetzij mentaal te revalideren. De revalidatieweide is een oase van rust waar de combinatie van natuur en de warmte van therapie met minipaardjes helend werkt voor lichaam en geest.

Voor meer info:
www.ironman.com/im703-knokke-heist
www.afhrevalidatieweide.be/
https://towalkagain.be/

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter