Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Schuttersclub Vossenhul ontvangt 200 euro sport- en spelmateriaal van Sport Vlaanderen

Van 1 tot 30 september 2022 organiseert Sport Vlaanderen in samenwerking met de sportdiensten jaarlijks de Maand van de Sportclub. Met deze actie wil Sport Vlaanderen de clubs in de kijker zetten en promoten bij de lokale bevolking. Dit jaar deden er 212 gemeenten/steden mee en schreven 1541 sportclubs zich in. Eén daarvan was Royal Shooting Air Vossenhul. Zij mochten donderdag 20 oktober uit handen van sportschepen Jan Morbee hun prijs in ontvangst nemen in het stadhuis van Knokke. Met deze waardebon kunnen ze voor € 200 sport- en spelmateriaal aankopen bij Sport Vlaanderen.

Wat ze daarvoor hebben moeten doen? "We hadden iedere woensdag in september gratis initiatie voorzien (luchtpistool/luchtkarabijn op 10m). Het was eigenlijk de bedoeling om dit extra te promoten tijdens de vrijetijdsmarkt (was de ideale timing), maar helaas werd deze afgelast. Daarom hebben we extra reclame gemaakt op Hoplr en sociale media.", aldus Tatiana Gallon, bestuurslid van de sportclub.

Ook de actie 'Breng je sportclub naar school' van Sport Vlaanderen was een onderdeel van de 'Maand van de Sportclub'-campagne. Deze viel dit jaar op woensdag 28 september en was een succes met 1513 deelnemende scholen, waaronder 13 uit Knokke-Heist. De maandag en woensdag vanaf 20 uur zijn de clubavonden bij Vossenhul (kleine zaal, De Stormmeeuw). Geïnteresseerden mogen steeds langskomen om de schietsport te ontdekken!

Wil je weten hoe een wedstrijd verloopt? Op vrijdagavond 28, zaterdag 29 en zondag 30 oktober 2022 vinden de Masters of Flanders plaats in de sporthal De Stormmeeuw. Kom gerust een kijkje nemen!

foto v.l.n.r. François Raes (voorzitter), Tatiana Gallon (secretaris), Jan Morbee (schepen van sport))

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter