Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geanimeerde kindervaccinatie in vaccinatiecentrum Knokke-Heist

Het vaccinatieteam in Westkapelle heeft 1266 Knokke-Heistse 5- tot en met 11-jarigen aangeschreven om zich op woensdagnamiddag 19 januari en zaterdag 22 januari 2022 aan te melden in het sportcentrum Molenhoek voor een prik met het Pfizervaccin. Het gemeentebestuur spoort alle betrokken ouders nog eens aan om de afspraak voor hun kind te bevestigen via de website of het callcenter T 0800 111 51 zodat de nodige kindervaccins kunnen besteld en klaargemaakt worden en ook voldoende personeel beschikbaar is.  

Op de dag van de vaccinatie wordt in het onthaal nog eens het rijksregisternummer van elk te vaccineren kind gecheckt. Vergeet dus niet het Kids ID, SIS-kaart of mutualiteitsklevertje van zoon of dochter mee te brengen. Indien het kind niet begeleid wordt door een ouder maar door een andere volwassene, dient deze persoon een toestemmingsbrief van de ouders bij zich te hebben en ook een ingevulde medische vragenlijst.

Onthaal in carnavalplunje
In afwachting is het vaccinatieteam van Knokke-Heist al volop bezig met de voorbereiding om het jonge volkje zo geanimeerd mogelijk te ontvangen. Het centrum wordt aangekleed met ballontrussen en in de wachtruimte kunnen de kids genieten van aangepaste filmpjes. Ook heel wat medewerkers in het vaccinatiecentrum hossen vrolijk rond in een kleurrijk carnavalplunje. Na de prik ontvangen de kinderen hun vaccinatiediploma en een unieke balpen in de vorm van een spuit.

Kindervaccin van Pfizer
Alle kinderen krijgen een aangepast kindervaccin van Pfizer, waarvan 2 dosissen nodig zijn met een interval van minimum 21 dagen. De tweede prik is voorzien voor woensdag 9 februari 2022 van 13 uur tot 18 uur of op zaterdag 12 februari 2022 van 9 uur tot 13 uur en van 14 uur tot 17 uur. De kindervaccins van Pfizer zijn in principe ontwikkeld voor alle 5-tot en met –11-jarigen maar worden in het bijzonder aanbevolen voor jongeren met onderliggende ziekten en zij die in contact komen met mensen met risicofactoren, zeker nu het aantal besmettingen in Knokke-Heist de voorbije week gestegen is tot 478, het hoogste aantal ooit in de badplaats. Waarom het vaccineren van jonge kinderen aan te raden is, lees je hier. 

Voor meer info: Callcenter vaccinatiecentrum T 0800 111 51
vaccinatiecentrum@knokke-heist.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter