Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Tiendaagse van de geestelijke gezondheid van 1 tot 10 oktober

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober 2022, zet Knokke-Heist het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Doel: ‘goed in je vel zitten’ en ‘psychische kwetsbaarheid’ bespreekbaar maken.

Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk én nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog vóór er zich problemen stellen. En dat doen we tijdens de 10-daagse. Knokke-Heist roept iedereen op om positieve geestelijke gezondheid aandacht te geven; kom buiten, groet je buren, geef een complimentje en creëer tegelijkertijd meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Tijdens de 10-daagse tellen we trouwens af naar 10 oktober: naar de internationale dag van de geestelijke gezondheid of de ‘World Mental Health Day’. Die dag wil bij het brede publiek bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheid in het algemeen en rond problemen op het vlak van geestelijke gezondheid in het bijzonder.

Waar kan je naartoe?
Veerkracht is belangrijk. Want veerkracht zorgt ervoor dat je je - zelfs bij tegenslag - goed in je vel blijft voelen, en dat je er misschien nog sterker uitkomt. Je omringd voelen door mensen en weten dat je op hen kan terugvallen als het even minder gaat, is goed voor je veerkracht. Je kunt elkaars veerkracht ondersteunen en versterken: samen sta je nóg sterker. Dat is waar ‘Samen Veerkrachtig’ letterlijk voor staat. Heb je het eens moeilijker. Ben je minder veerkrachtig? Praat met familie, vrienden, maar weet ook dat er (in Knokke-Heist) professionele plaatsen zijn waar je terecht kan:

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter