Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Verkeersmaatregelen naar aanleiding van wegwerkzaamheden in Knokke- en Parkstraat

In het kader van het globaal project ‘Doortocht Heist’ wordt vanaf september 2022 fase 3 aangevat. Hieronder worden de timing van de diverse locaties waar werkzaamheden plaatsvinden en de verkeersmaatregelen nog eens opgesomd.

Timing

Knokkestraat vanaf Polderstraat (exclusief kruispunt) tot aan Pannenstraat:
Vanaf 1 september 2022 tot en met 10 februari 2023

Kruispunt Knokkestraat/Polderstraat/De Rampe:
vanaf 12 september 2022 tot en met 10 februari 2023

Kruispunt Knokkestraat/Pannenstraat/Krommedijk:
vanaf 3 november 2022 tot en met 10 februari 2023

Parkstraat (inclusief kruispunten met Graaf d’Ursellaan en Zeedijk):
vanaf 12 september 2022 tot en met 30 juni 2023

Knokkestraat vanaf Noordstraat tot aan Polderstraat:
vanaf 27 februari 2023 tot en met 30 juni 2023

Verkeersmaatregelen
Vanaf 1 september 2022 is er geen verkeer in de Knokkestraat tussen de Polderstraat en de Pannenstraat meer mogelijk. Er is een plaatselijke omleiding via de Elizabetlaan. Er kan ook omgereden worden via de Polderstraat en de Pannenstraat.

Vanaf 12 september 2022 Is het kruispunt Knokkestraat met de Polderstraat afgesloten. Verkeer via de Rampe is niet meer mogelijk. Verkeer van en naar de Elizabetbaan kan gebeuren via de ovonde ter hoogte van de Noordstraat of via de Krommedijk. Doorgaand verkeer op de Elizabetlaan blijft steeds mogelijk. Het fietspad langs de Elizabetlaan blijft toegankelijk. Er is geen verkeer mogelijk in de Parkstraat, vanaf de Elizabetlaan tot en met de Zeedijk. De Lokale Politie voorziet een plaatselijke omleiding. De voetgangerstunnel in de Parkstraat is afgesloten. Ter vervanging worden tijdelijke voetgangersdoorsteken doorheen de werf aangelegd in functie van een veilige noord-zuid-verbinding tussen de Knokkestraat en het Directeur-generaal Willemspark.

Vanaf 3 november 2022 zijn ook de kruispunten met de Pannenstraat en de Krommedijk afgesloten. Verkeer van en naar de Elizabetbaan kan gebeuren via de ovonde ter hoogte van de Noordstraat of via de Duinbergenlaan. Het verkeer in de Krommedijk en de Pannenstraat wordt omgeleid via de Westkapellestraat.

Vanaf 27 februari 2023 tot en met juni 2023 is geen verkeer mogelijk in de Knokkestraat, vanaf de Noordstraat tot de Polderstraat. De kruispunten met de Noordstraat en de Polderstraat zijn open. Aansluitingen met de Elizabetlaan ter hoogte van de ovonde aan de Noordstraat en ter hoogte van de Krommedijk blijven mogelijk.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter