Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Expo Koen Vanmechelen lokte al 5000 bezoekers naar Knokke-Heist

De tentoonstelling Koen Vanmechelen - Cosmopolitan Renaissance lokte in amper 3 weken tijd al meer dan 5000 bezoekers naar het Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist! Koen Vanmechelen is uiteraard een internationaal gerenommeerd kunstenaar maar aan een dergelijke grote belangstelling bij een breed publiek had het Cultuurcentrum zich in eerste instantie toch niet verwacht. Niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief scoort deze expo hoog met maar liefst een 5-sterrenreview in De Standaard!

Succesvol totaalspektakel en geslaagde lezing en filmvoorstelling
Ook de ticketverkoop voor de artistieke randinitatieven rond de tentoonstelling liep als een trein. Op 12 november hield Koen Vanmechelen voor een volle Magrittezaal een bijzondere performance met muziek, beeld en een driegangendiner van Boxy’s. Ook de lezing Fertility comes from outside met Dirk Draulans versus Koen Vanmechelen en moderator Jo Coucke in het Zwin Natuur Park was met 140 toeschouwers volledig volzet. De film Wild Gene met vooraf een inleiding tussen Koen en regisseur Joris Gijsen en Jo Coucke vond plaats in nagenoeg een nokvolle schouwburg van CC Scharpoord.

Kindvriendelijk familieparcours
De tentoonstelling Cosmopolitian Renaissance in en rond het Cultuurcentrum en de sculptuur “In Between”, een monumentaal marmeren ei op de Zeedijk ter hoogte van het Casino zijn nog tot zondag 15 januari 2023 te bewonderen. Uniek aan deze expo is ook de kindvriendelijke inkleding van dit kunstzinnige project. Met het familieparcours ontdekken jong en oud het fascinerende universum van kunstenaar Koen Vanmechelen op een speelse manier. Aan de hand van een interactief familieboekje gaan gezinnen op pad langs diverse culturen, dieren en werelddelen. Zo maak je een magische reis gekenmerkt door verwondering en diversiteit. In de circustent in de Scharpoordtuin kunnen creatieve jongeren zich uitleven in workshops rond het thema van de buiteninstallatie The Eye of the Needle, het oog van de naald, een metafoor voor een schijnbare onmogelijkheid.

Nocturnes tot 21 uur
Wie een broertje dood heeft aan het WK voetbal in Qatar, is op woensdag 23 november tot 21 uur welkom op de nocturne in Scharpoord. Via je audiofoon loodst de warme stem van Koen Vanmechelen je doorheen zijn verrassend oeuvre en krijg je inzicht in een wereldbeeld dat veel ruimer en diverser is dan dat van de Quatarese emirs en FIFA. Wie woensdagavond toch aan zijn tv-scherm zit gekluisterd om onze Rode Duivels aan te moedigen, kan in het Cultuurcentrum nog altijd een nocturne meemaken op vrijdag 16 december 2022 en 13 januari 2023.

Meer info over de tentoonstelling Koen Vanmechelen - Cosmopolitan Renaissance vind je op deze site.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter