Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

1.500.000 dopjes voor het goede doel

Zaterdag 25 juni 2022 was de afsluitende dag van de dopjesactie van serviceclub Fifty-One Knokke-Heist samen met alle basisscholen van Knokke-Heist. Het afsluitmoment vond plaats tijdens Kaboem in Scharpoord. Op 14 locaties in Knokke-Heist spaarden in totaal 2200 kinderen maar liefst anderhalf miljoen dopjes voor Vrienden der Blinden in Koksijde. Met de opbrengst van deze dopjes, die trouwens volledig gerecycleerd worden, zorgt Vrienden der Blinden voor de opleiding van assistentie- en blindgeleide honden. In de namiddag konden de kinderen aan den lijve ondervinden hoe om te gaan met een visuele beperking.

Het is dan ook in het belang van het milieu dat serviceclub Fifty-One kan helpen door een deeltje van het overtollige plastic te recycleren en te besteden aan een nuttig doel. De kinderen leren door deze actie op een positieve manier om te gaan met het milieu. We leren ze ook dat we door een simpele inzamelactie mensen kunnen helpen die ‘anders’ zijn en nood hebben aan ondersteuning. Hun inspanningen helpen andere mensen vooruit! Een goede levensles.

Het resultaat is verbluffend. De kinderen spaarden maar liefst 4500 kg dopjes = 20 bigbags x 75.000 dopjes = 1.500.000 dopjes.

In aanwezigheid van burgemeester Piet De Groote en schepen van Jeugd Annie Vandenbussche overhandigde serviceclub Fifty-One aan elke school een boekenbon t.w.v van € 151 of € 51.
De kinderen die een ingekleurde tekening binnenbrachten, konden nog deelnemen aan een extra wedstrijd. Het juiste aantal was 951. De winnaar kreeg ook nog een boekenbon van € 51.
De gemeente Knokke-Heist zorgde voor de logistieke ondersteuning.

Het is de bedoeling dat de actie nu verder loopt en vanaf september werken alle scholen opnieuw samen met Vrienden der Blinden Koksijde om verder te sparen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter