Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Vzw Brick by Brick ondersteunt vzw Gedreven uit Moerkerke met een cheque van 25 000 euro

In de voorbije eindejaarsperiode organiseerde de vzw Brick by Brick niet alleen hun traditionele Winterbar in het Cultuurcentrum Scharpoord maar ook een verkoop van champagne en pralines. Op zondagmorgen 5 februari 2023 waren alle vrijwilligers van de Winterbar en overige medewerkers van de vzw Brick by Brick uitgenodigd op een receptie in de foyer van Scharpoord. Voorzitster Elke De Bree bedankte niet alleen de vrijwilligers, maar ook Oliver Van Nueten die voor de exquise pralines zorgde. De familie Maitre uit Celles sur Ource die de lekkere champagne aan een gunsttarief aan de vzw leverde, kreeg eveneens een lovende vermelding. Ten slotte kreeg ook de band Sugar and Spice die in de Winterbar kwam optreden, nog een bedwelmend wolkje wierook over zich. De groep maakte van de gelegenheid meteen gebruik om uit te pakken met een unplugged verrassingsoptreden.

Opbrengst Winterbar en verkoop champagne en pralines bracht 14 500 euro op
De totale opbrengst van de beide acties werd ter gelegenheid van de receptie ook bekendgemaakt. Beide initiatieven brachten samen 14 500 euro op voor de vzw. Met dat geld worden initiatieven gesteund die zich inzetten voor mensen met een beperking. In het verleden mochten o.a. BLO-school Noordveld uit Brugge, De Klinker uit Knokke-Heist en Start West-Vlaanderen al een financieel steuntje ontvangen om hun projecten te verwezenlijken.

Cheque van 25 000 euro voor vzw Gedreven
Tijdens de receptie werd van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om de vzw Gedreven uit Moerkerke een cheque van 25 000 euro te overhandigen. Vzw Gedreven is de organisatie achter het Toontjeshuis in Moerkerke. Dat Toontjeshuis zal in de toekomst plaats bieden aan een 12-tal jongvolwassenen met een beperking.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter