Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Sint-Jozefslyceum Knokke steunt Turkije en Syrië via Oxfam

Het Sint-Jozefslyceum (SiJo) met nieuwe directeur Stefanie Vancauteren, verkocht gedurende een week Oxfamproducten op school: biorepen, chips, chocolade en drankjes. Er werden ongeveer zeshonderd stuks verkocht! Het initiatief kwam tot stand via de vierdejaars in het kader van het vak Kunst en Cultuur onder leiding van Katrien Vermeersch.  

Hierbij is sociaal engagement heel belangrijk. Met de verkoop van Oxfamproducten krijgen de lokale producenten een eerlijke prijs voor hun verricht werk. De leerlingen bepaalden een meerprijs zodat er een bijkomende winst kon gecreëerd worden om Turkije en Syrië te steunen in hun wederopbouw na de aardbevingen. Voor dit project bepaalden de leerlingen zelf welke producten er zouden verkocht worden, maakten ze affiches en communiceerden ze naar de hele school. Tijdens de speeltijden stonden Alizée, Pahul, Babette, Léonie en Femke aan de verkooptafel om alles in goede banen te leiden.

Het Sint-Jozefslyceum telt 235 leerlingen. Samen kochten ze voor € 750 Oxfamproducten. Bovendien kan er via de godsdienstleraar nu al rechtstreeks € 400 geschonken worden aan Turkije en Syrië. Na de paasvakantie wordt het initiatief verdergezet in de hoop om nog eens zoveel te verkopen! Dit project is het resultaat van bereidwilligheid, positieve inzet en samenwerking: waarden die SiJo hoog in zijn vaandel draagt! 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter