Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Welkom in Knokke-Heist aan deze nieuwe handelszaken!

De afgelopen maanden vestigden zich opnieuw enkele nieuwe handelszaken in onze badplaats. Het gemeentebestuur heet deze ondernemingen dan ook van harte welkom in Knokke-Heist en wenst hun het allerbeste. Hieronder een overzicht van alle lifestyle, kunst-, delicatessen- en horecazaken die afgelopen maanden openden of binnenkort starten in onze badplaats. 

Lifestyle

Na jaren een damesboetiek in Oudenaarde gerund te hebben, was Colette toe aan iets nieuws: een nieuwe uitdaging waarbij ze mensen adviseert om hun outfits én interieur volledig te stylen volgens hun visie en persoonlijkheid.

Daarnaast vind je bij By Colette ook een eigen capsulecollectie: By Colette-Gold. Exclusieve creaties geprint op ‘high quality silk’, waaruit broeken, rokken, topjes en sjaals gemaakt worden. Ieder stuk is uniek en op maat van de klant. ‘Sustainability’ draagt Colette hoog in het vaandel. Haar verhaal moet ook ecologisch kloppen: een lage voetafdruk en ‘printing on demand’ om zo een minimum aan afval te creëren.

Fashion creatievelingen of ondernemers die een pop-up willen starten, mogen ook gerust bij Colette aankloppen voor samenwerkingen. Open vrijdag, zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.30 uur of op afspraak via 0478 62 23 00.

Adres: Van Bunnenlaan 54, 8300 Knokke-Heist

  • Des Jeunes Events

Maak kennis met Des Jeunes Events, gespecialiseerd in het organiseren van onvergetelijke fuiven voor jongeren. Des Jeunes Events organiseert enkel kwaliteitsvolle fuiven waarbij beleving op één staat.

Wat Des Jeunes Events onderscheidt, is hun vermogen om een breed spectrum aan fuifervaringen te creëren. Van thema-avonden tot grootschalige fuiven. Het bedrijf heeft de veelzijdigheid om aan de diverse wensen van hun klanten te voldoen. Of het nu gaat om elektronische beats, liveoptredens van opkomende artiesten of een mix van genres.

Met Des Jeunes Events, is de toekomst van het uitgaansleven veelbelovend. Het bedrijf is vastberaden om innovatieve concepten te blijven ontwikkelen en vernieuwende evenementen te organiseren die een blijvende indruk achterlaten. Of je nu een fervente feestganger bent of nieuw bent in het nachtleven, Des Jeunes Events heeft voor ieder wat wils.

La Mine De Diamant is een nieuwe luxezaak, uitgebaat door Vildan Maksuti, bekend in de filmwereld voor onder andere hoofdrollen in de televisieseries De Ridder en Fiske Park. Hij was ook te zien in Familie, Aspe, Vermist, Dossier K. Vildan verloor z’n hart in Knokke-Heist tijdens opnames en kwam naar hier om inspiratie te halen in onze prachtige architectuur en stijl.

La Mine de Diamant betekent diamantmijn, want net zoals in een diamantmijn kunnen klanten hier hun zeldzame vondsten vinden, benadrukt Vildan. Dat gaat van handtassen tot juwelen, schilderijen en antieke meubels.

Adres: Lippenslaan 56, 8300 Knokke-Heist.

  • BE You

Onderneemster Valesca Deleu maakt je graag warm voor haar yogalessen in de polyvalente ruimte van basisschool MiniMakz (Piers de Raveschootlaan 54). Valesca werkt als ergotherapeut in het ziekenhuis met mensen met een psychische kwetsbaarheid. Via yoga en meditatie helpt ze hen op weg naar herstel.

Het doel van yoga is samen veerkrachtig in het leven te staan. We worden allemaal geconfronteerd met veranderingen stress, tegenslagen die ons uit evenwicht kunnen brengen. Be you staat voor: goed voor jezelf zorgen, jezelf accepteren, jezelf kunnen zijn en blijven, bewust worden van je lichaam en emoties beleven.
Heb je interesse? Mail naar deleuvalesca@gmail.com
Adres: Piers de Raveschootlaan 54, 8300 Knokke-Heist.

Aan de voet van de Heldentorens vind je vanaf 25 november 2023 de baby- en kinderconcept store Petites Jubelles terug. De naam is gebaseerd op de voornamen van uitbaatsters én schoonzussen Julie en Isabelle. Isabelle was 30 jaar lang gerante van een babyspeciaalzaak in Eeklo. Ook Julie is het ondernemen met de paplepel ingegeven dankzij haar ouders die jarenlang de Carrello hebben uitgebaat naast het pand waar nu de kinderwinkel komt. Voor haar voelt het dus een beetje als thuiskomen want de buren in de straat zijn nog steeds dezelfde. Intussen vond Isabelle een andere uitdaging en gaat Julie voluit voor Petites Jubelles. Dat haar zus zich met haar interieurzaak De Houten Kruik tegenover Petites Jubelles in de Graaf d’Ursellaan gevestigd heeft, helpt natuurlijk ook!
Spring jij eens binnen bij Julie? In Petites Jubelles vind je alles voor baby’s en mini maar ook mama’s shoppen er met veel plezier. Kleintje op komst? Selecteer je favoriete items op een geboortelijst. Op 9 en 10 december 2023 wordt de zaak overigens ook feestelijk geopend. Nog geen plannen dat weekend? Spring zeker eens binnen want er staan ook enkele leuke activiteiten gepland!
Adres: Knokkestraat 18, 8301 Knokke-Heist

Kunstzaken

In Galerie Circo, genaamd naar uitbater Mateo Circo, vindt de kunstliefhebber alles wat zijn hartje begeert. Internationale kunstenaars stellen er tentoon en je vindt er naast schilderijen en beeldhouwwerken ook muurschilderingen.
Adres: Lippenslaan 318, 8300 Knokke-Heist

Horeca en delicatessen

Le Jardin is een ware oase voor culinaire fijnproevers. Deze betoverende locatie straalt een onmiskenbare charme uit, waar gastronomie en verfijnde elegantie samensmelten in een buitengewoon gastvrije atmosfeer. Le Jardin gelooft in de kunst van het verbinden. Het restaurant is een plek waar mensen samenkomen om te genieten van heerlijke maaltijden en kostbare momenten. Bij Le Jardin is elk gerecht een meesterwerk, bereid met liefde en aandacht voor detail. Van de eerste tot de laatste hap, proef je de passie voor sublieme smaken.
Je bent er welkom voor lunch, tearoom, afternoon tea en het dagmenu, van woensdag t.e.m. zondag.
Adres: Meerlaan 37, Knokke-Heist

Frituur Capri die bestaat sinds 1969 wordt sinds kort uitgebaat door de 25-jarige Gianni Dierickx. Je vindt er de heerlijkste goudbruine frietjes, hamburgers, brochetten en noem maar op! Ideaal om het weekend in te zetten.
Adres: Parkstraat 11, 8300 Knokke-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter