Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Meer dan 1000 deelnemers aan de start van de Iron Kid en Finishers Triatlon

Afgelopen weekend stonden zowel de 19e editie van Iron Kid als de 9e editie van de Finishers Triatlon op de agenda in Knokke-Heist. Tijdens het driedaagse triatlonweekend stonden meer dan 1000 enthousiaste triatleten aan de start om op vrijdag, zaterdag of zondag het beste van zichzelf te geven.

Met 643 deelnemertjes aan de Iron Kid op vrijdag en zaterdag en een opkomst van ruim 542 deelnemers voor de Finishers Triatlon op zondag was het wederom een zeer succesvol en sportief weekend in Knokke-Heist. Onder het motto deelnemen is belangrijker dan winnen, werden in het weekend van 25, 26 en 27 augustus tal van sportieve grenzen verlegd. Dit bleek uit de vele lachende gezichten van deelnemers, ouders, grootouders, vrienden, buren en supporters die boekdelen spraken. Tijdens de Iron Kid @ Sportoase Duinenwater maakten jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis met triatlon. Ze gingen één voor één de uitdaging aan en volbrachten in groep en onder begeleiding van de politie, vrijwilligers en ervaren triatleten de zwem-, fiets- en loopproeven in en rond Sportoase Duinenwater.

Op zondag stond de Finishers Triatlon op de planning. Net zoals een echte triatlon bestaat deze uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen die na elkaar worden afgelegd. De finish halen is het enige doel en winnen is strikt verboden. Deelnemers zwommen 400 of 600 meter in Sportoase Duinenwater, fietsten 1 of 2 lokale ronden in de polders richting Ramskapelle en liepen tot slot om en rond het meer van Lakeside Paradise. De atleten trotseerden op zondag enkele regendruppels en wat wind, maar de rest van de dag was het zonnig en droog. De perfecte setting dus voor een triatlonwedstrijd. Bekijk hier de fotoreportage van de Iron Kid en de Finishers Triatlon.

1185 KEER BEDANKT
Een speciaal woordje van dank gaat uit naar iedereen die voor en achter de schermen hielp om het weekend in goede banen te leiden. Het team van de sportdienst, met bakken ervaring en toewijding. Hun collega's van Stadsonderhoud, die meehielpen met de opbouw en de afbraak. De vele enthousiaste vrijwilligers die tijdens het weekend paraat stonden om de triatleten van de toekomst te begeleiden, helpen en ondersteunen waar nodig. En tot slot ook de vele supporters en hun aanmoedigingen langs het parcours. Dankzij elk van hen werd het een fantastisch sportief weekend!

IRONMAN-WEEKEND IN KNOKKE-HEIST
De volgende sportieve uitdaging in Knokke-Heist gaat door in het weekend van 16 en 17 september met de IRONMAN 5150 Knokke-Heist en de IRONMAN 70.3 Knokke-Heist. Triatleten zullen dan het beste van zichzelf geven tijdens de triatlon over de olympische afstand op zaterdag en de halve triatlon op zondag.

Het zwemmen vindt plaats in de Noordzee. Het fietsparcours op zaterdag doorkruist het gevarieerde landschap van duinen, bossen en polders in en rondom Knokke-Heist. Op zondag flirten de atleten dan weer met de Nederlandse grens, waar ze de oversteek maken naar Retranchement om via de voetgangerstunnel tussen de Parkstraat en de Knokkestraat in Heist richting de transitiezone te fietsen. Daar trekken ze hun loopschoenen en beginnen ze aan de hardloopwedstrijd op de Zeedijk.
Op de Zeedijk ter hoogte van het Evenementenstrand in Heist ligt, met de finish, de apotheose van beide wedstrijden! Meer info over het IRONMAN-weekend in Knokke-Heist kan je hier vinden.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter