Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Monitoren herfst- en kerstvakantie gezocht

De zomer zit er net op maar we blikken al even vooruit naar de volgende vakantieperiodes. Nu de inschrijvingen voor Het Speelplein en Vakantieplus voor de herfst- en kerstvakantie gestart zijn, vangt ook de zoektocht naar monitoren opnieuw aan.

Word jij moni?
Samen met de andere monitoren zorg je dat kinderen dagelijks van een gevarieerd spelaanbod kunnen genieten en zo een aangename vakantie mogen beleven. We werken elke week rond een ander thema waardoor er ook de nodige afwisseling is van activiteiten.

Je bent creatief ingesteld met zin voor verantwoordelijkheid overgoten met een sausje van kinderlijke vrijheid om jouw "publiek" op een enthousiaste manier te animeren.

 • Het Speelplein is open van 7.45 tot 18.15 uur (we werken met uurroosters zodat er de nodige afwisseling is, dit uurrooster krijg je enkele weken voor opstart doorgestuurd)
 • Er zijn 3 speelpleinen binnen onze Gemeente: De Marge (Knokke), De Korenbloem (Heist) en De Speelpelle (Westkapelle). Let wel: indien je je kandidaat stelt als Monitor zal de Jeugddienst jou zelf een Speelplein toekennen

 

Benieuwd? Maak al even kort kennis met de speelpleinwerking: https://youtu.be/sYy7L48M4C0

Wat zijn de voorwaarden?
Je bent minimum 15 jaar uiterlijk vóór aanvang van de tewerkstellingsperiode en voldoet bijkomend aan één van volgende voorwaarden:

 • OF in het bezit zijn van een attest "animator in het jeugdwerk"
 • OF minimum 12 maanden aantoonbare ervaring hebben in het begeleiden van kinderen
 • OF een sociaal en/of pedagogische studie volgen waarbij een gunstige stage- of praktijkervaring kan aangetoond worden.

 

Heb je als je vorming als monitor doorlopen maar moet je nog de stage afronden om je brevet te halen? Ook dan ben je meer dan welkom. Neem contact op met jeugd@knokke-heist.be om je stage vast te leggen.

Voldoe je niet aan de voorwaarden maar zou je toch graag als animator starten? Zo kan je je brevet halen:

 • Vraag je KAVO-ID aan via de KAVO-tool: https://kavo.vlaanderen.be/registratie-keuze
 • Na je inschrijving, ontvang je een persoonlijk nummer. Hiermee kan je je inschrijven voor een cursus animator bij een erkende instantie. Hieronder alvast een paar websites waar je kan kijken om een cursus Animator vast te leggen. Eigenlijk kan je gewoon in Google 'Animator Cursus' ingeven en krijg je het overzicht. Maar aangezien het aanbod redelijk groot is, hieronder de instanties die we regelmatig zien terugkomen:
  o Cursus animator | Speelplein.Net
  o Word Monitor (Monitoren) - Free-Time (freetime.be)
  o Animatorcursus · Jeugddienst Don Bosco vzw
 • Van zodra je ingeschreven bent voor een cursus, mag je altijd vrijblijvend aan onze jeugddienst laten weten dat je ingeschreven bent. Via hen kan je dan ook een stageplaats regelen aan één van onze speelpleinen: jeugd@knokke-heist.be.

 

Hoe verloopt de selectieprocedure?
Solliciteren kan tot en met 8 oktober 2023 voor de herfstvakantie. Laatste datum om je kandidatuur in te dienen voor de kerstvakantie is 3 december 2023.

Voldoe je aan de voorwaarden en solliciteerde je op tijd? Wij nodigen je snel uit voor een eerste (digitale/telefonische) kennismaking met de Jeugddienst. Tijdens het selectiegesprek polsen de beoordelaars naar je kennis van de materie voor de betreffende functie.

Heb je een vraag? Dan helpen wij graag!
Valerie Saman - Jobstudenten – 050 63 02 00
Meer informatie over deze functie vind je hier (herfst) en hier (kerst).

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter