Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Boomplantactie in Molenhoek op zaterdag 18 november

Na 3 jaar onderbreking, onder meer door de coronapandemie, vindt op zaterdag 18 november 2023 om 10 uur in de groenzone vlakbij het sportcentrum Molenhoek en het Basecamp van Club Brugge in Westkapelle opnieuw een plantactie plaats als aanloop naar de Dag van de Natuur op 25 en 26 november.

Het gemeentebestuur plantte met de Gezinsbond al Canadese populieren in bedrijvenpark ’t Walletje, bol-essen langs het fietspad aan de spoorweg in Heist, een bomenrij langs het kronkelende fietspad vlakbij de Isabellapolder en struiken en bomen in Wulpenhoek.

Dit jaar zullen de gezinnen met een kindje dat geboren is tussen 15 oktober 2020 tot en met 31 augustus 2023 gezamenlijk 5 nieuwe bomen aanplanten. Het gaat om een steeliep, een winterlinde, een zwarte els, een Spaanse aak en een walnootboom. De deelnemers verzamelen op de parking van Molenhoek. Na het planten van de bomen, worden de jonge ouders getrakteerd op een hartverwarmend drankje en krijgen ze als herinnering ook een boomcertificaat mee naar huis.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter