Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Steampunkspektakel Kurios van Cirque du Soleil komt deze zomer naar Knokke-Heist!

Na een recordbrekende Europese première in de Londense Royal Albert Hall, brengt Cirque du Soleil zijn indrukwekkend steampunkspektakel KURIOS voor de allereerste keer naar België. Voor het eerst in 7 jaar is dit befaamde gezelschap nog eens te gast in ons land en dan nog wel in Knokke-Heist. Deze zomer rijst de Grand Chapiteau op ter hoogte van de nieuwe evenementensite langs de Natiënlaan in Westkapelle. Van 27 juli tot 27 augustus 2023 kan jong en oud genieten van entertainment op wereldniveau!  

Ontsnap aan de realiteit in een op steampunk geïnspireerd universum
KURIOS is een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid. Het is een verbluffend spektakel, dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. Toeschouwers kunnen zich verwachten aan een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek én de nodige humor.

Een feest van kracht en verbeelding
KURIOS speelt zich af In een alternatief maar vertrouwd verleden, in het mechanische lab van een Vorser die ervan overtuigd is dat er een verborgen, onzichtbare wereld bestaat - een plaats waar de gekste ideeën en de grootste dromen wachten. Zodra de Vorser erin slaagt de deur naar deze wereld van wonderen te openen, komt de tijd volledig tot stilstand en valt een opgewekte cast van buitenaardse personages zijn curiosakast binnen, waardoor zijn geïmproviseerde creaties één voor één tot leven komen. Terwijl het zichtbare onzichtbaar wordt en de perspectieven veranderen, barst KURIOS uit in een feest van kracht en verbeelding.
Sinds de wereldpremière in 2014 in Montréal werd KURIOS al meer dan 2.000 keer opgevoerd in 30 steden. Meer dan 4,5 miljoen toeschouwers bewonderden het spektakel. Aan de productie nemen 50 acrobaten, acteurs, muzikanten en zangers uit 17 landen deel. Deze cast wordt ondersteund door 122 technici en medewerkers uit 27 landen.
Bekijk de officiële trailer van KURIOS: https://youtu.be/RXSpuKlWeVs

Over Cirque du Soleil
Cirque du Soleil heeft de circusbeleving opnieuw uitgevonden, van een lokale groep acrobaten tot een wereldwijd erkend gezelschap. De Canadese organisatie, gevestigd in Montreal, QC, is een leider geworden in de live-entertainmentindustrie door meeslepende en iconische ervaringen van wereldklasse te creëren op zes continenten. Cirque du Soleil communiceert op een authentieke, menselijke en inclusieve manier met zijn fans. Het bedrijf, dat het voorrecht heeft om samen te werken met artiesten van 64 verschillende nationaliteiten om hun creativiteit tot leven te brengen op podia over de hele wereld, streeft ernaar mensen, gemeenschappen en de planeet positief te beïnvloeden met behulp van wat het onderscheidt: creativiteit en kunst. Door de jaren heen werden op die manier meer dan 220 miljoen mensen geïnspireerd, in meer dan 70 landen over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar cirquedusoleil.com.
De algemene ticketverkoop start op vrijdag 10 maart 2023 om 11 uur.
Volg #KURIOS en #cirquedusoleil op sociale media: Facebook | TikTok | Twitter | Instagram | Youtube

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter