Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Verkeerseiland in Westkapellestraat in Heist verdwijnt definitief

Het college van burgemeester en schepenen besliste om het verkeerseiland in de Westkapellestraat, bedoeld om de snelheid van het verkeer te vertragen, te verwijderen. De beslissing komt er om de vlotte doorgang van de carnavalsfestiviteiten te garanderen. Ook na carnaval komt het eiland echter niet terug naar aanleiding van de geplande vernieuwing van de omgeving.

Extra parkeerplaatsen
Oorspronkelijk kwam de constructie in de Westkapellestraat er om de snelheid te remmen. Hoewel het verkeerseiland zijn dienst bewezen heeft, stelt het gemeentebestuur intussen vast dat het zijn doel passeert en meer problemen oplevert dan de gemeten snelheid af te remmen. De laatste tijd worden regelmatig aanrijdingen vastgesteld. Bovendien zorgt het afremmen en optrekken voor hinder voor buurtbewoners.

Het verwijderen van het eiland gebeurde op donderdag 8 februari 2024. In de week van 12 februari wordt de vrijgekomen ruimte vervolgens gebruikt om parkeerstroken in te richten. Ook op de rijweg zelf komen extra markeringen om de snelheid af te remmen (cf. Westkapellestraat ter hoogte van de Heesterstraat). De politiezone Damme/Knokke-Heist zal ook dynamische snelheidscontroles plaatsen.

Heraanleg in 2025-2026
De Westkapellestraat wordt dus opnieuw een rechte as voor even. Want studiebureau Sweco ontfermt zich ondertussen over de aanbesteding voor de heraanleg van de Onderwijsstraat en Felix Timmermansstraat. Binnen dit project zal ook de toplaag in de Westkapellestraat vernieuwd worden. Terwijl maakt het gemeentebestuur gebruik van de gelegenheid om op deze locatie hedendaagse snelheidsremmende maatregelen te realiseren. Meer informatie over deze wegeniswerken volgt later van zodra de aannemer gekend is. De uitvoering is gepland voor 2025 – 2026.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter