Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Eerste editie UCK Frisbee 2019 afgesloten met alleen maar winnaars

Onder een stralende zon werd vrijdag 5 juli 2019 #UCK, oftewel Ultimate Championship Knokke-Heist, op gang getrapt. 12 teams van over heel België kwamen toe in de badstad, waar de tenten werden opgezet en het weekend kon beginnen! Op vrijdagavond waren er voor alle teams beachgames voorzien op het sportstrand van Knokke, met een prachtige zonsondergang op de achtergrond werd er volleybal, spikeball, frisbee en kubb gespeeld en na nog een late night snack konden de spelers zich klaarmaken voor het sportieve luik.

 

Zaterdag 6 en zondag 7 juli werden doorlopend op de velden van sportstadion Olivier alle matchen van het tornooi gespeeld. Er was een zeer hoog niveau van ploegen aanwezig en dat vertaalde zich dan ook in attractieve matchen en mooie punten. Mange Ta Soupe (een team van pick-up players uit Wallonië) en Ostend Sea Freeze (Oostende) toonden zich de sterkste twee ploegen en speelden dan zondag in de vooravond de finale. Na een zinderende finale en onder het goedkeurend oog van schepen van sport Jan Morbee, waren het de Waalse spelers die aan het langste eind trokken, 8-7. Mange Ta Soupe kroonde zich als eerste ploeg tot winnaar van #UCK, voor Ostend Sea Freeze en Muscles Sprouts. VOS (Sint-Niklaas) ging lopen met de spirit trofee, die de fairste ploeg beloont. De Karolingers zelf eindigden op de 12de plaats. 

 

Alhoewel niet elke ploeg een trofee mee naar huis kon nemen, waren er toch alleen maar winnaars te zien in Knokke-Heist. Alle spelers konden 3 dagen genieten van een stralende zon, intensieve matchen, lekker eten, een gezellig ingerichte lounge met goeie dj’s, een indrukwekkende showgame op zaterdag en een feestje op zaterdag waar er toch ook ferm gezweet is! 

 

De Karolingers kunnen zeker terugblikken op een geslaagde eerste editie, en kregen van veel ploegen al positief commentaar over de organisatie en het bericht dat ze al uitkijken naar een volgende editie! De organisatie bestond voornamelijk uit de leden van De Karolingers zelf, aangevuld met ouders en vrienden die meer dan hun steentje hebben bijgedragen. Afwachten op berichten voor #UCK 2020...

 

Foto’s en aftermovie van het evenement en alle informatie over ultimate frisbee en/of De Karolingers kan gevonden worden op de facebookpagina van De Karolingers.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter