Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Fietsgraveringen voorjaar 2019

Op woensdagen 10 april, 8 mei en 12 juni 2019 kun je tussen 9.30 en 12.30 uur in het gemeentehuis van Knokke terecht om je fiets te laten graveren. Je vindt de gemeenschapswachten aan de zijingang. Het merken van een fiets gebeurt door je rijksregisternummer in het frame van je fiets te graveren. Breng dus zeker je identiteitskaart mee. Carbon kaders kunnen niet gegraveerd worden. Hiervoor heeft de dienst preventie & veiligheid fraudebestendige labels ter beschikking. Je kan deze bekomen door contact op te nemen via preventie@knokke-heist.be of via T 050 630 473.

In geval van diefstal en wanneer de gemeente of de politie je fiets terugvindt, kan deze eenvoudig aan de rechtmatige eigenaar terug bezorgd worden.

Heb je een tweedehands fiets gekocht die reeds gegraveerd is? Breng dan ook het verkoopsdocument mee waaruit blijkt dat jij de nieuwe eigenaar bent. We overplakken het oude nummer en graveren met jouw rijksregisternummer. Op die manier vermijden we dat een gestolen fiets van eigenaar kan veranderen.

Voor wie niet aanwezig kan zijn op deze momenten, kan tot midden juni na afspraak terecht bij de dienst preventie & veiligheid in de de Vrièrestraat 26 in de deelgemeente Heist. Afspraken kunnen gemaakt worden via preventie@knokke-heist.be of T 050 630 473.

Tijdens de zomermaanden kun je elke woensdag van 10 tot 13 uur terecht aan het treinstation van Knokke en elke donderdag van 14.30 tot 17.30 uur op de Folkloremarkt om er gratis je fiets te laten graveren.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter