Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Fifty-one club doneert cheque voor Praatcafé Dementie

Fifty-One club Knokke-Heist gaat in 2019 opnieuw volop voor zijn dienst aan de gemeenschap en hun steun aan sociale projecten.  Met de opbrengst van de Tentuinstelling in 2018 overhandigde  de servicclub op maandag 6 mei 2019 een cheque ter waarde van € 1051  voor het Praatcafé Dementie, een initiatief van de vzw Seniorenadviesraad Knokke-Heist.

Met dit initiatief probeert men het taboe rond deze hersenaandoening te doorbreken. Tevens probeert men tegemoet te komen aan de noden van vooral de personen in de omgeving van de persoon met dementie. Bedoeling is deze mensen te helpen om beter te leren omgaan met dementie. Voor hen wordt jaarlijks een bijeenkomst georganiseerd waarop ze met al hun vragen terecht kunnen. Het praatcafé geeft lezingen vooral gericht op mantelzorgers, familieleden, vrienden en hulpverleners van personen met dementie.  Gezien het beperkt budget worden er momenteel drie vergaderingen per jaar georganiseerd.

Op kruissnelheid met voorzitter Jan Lambert en zijn 17 geëngageerde leden

Fifty-One club Knokke-Heist is een serviceclub met als rode draad de “dienst aan de gemeenschap”. De club stelt zich tot doel één of meerdere projecten ten dienste van de gemeenschap te ondersteunen. Zeker niet door zich te beperken tot een geldinzameling onder de leden maar vooral door een persoonlijke inzet ten gunste van de gemeenschap. “Er staan nog een aantal projecten op stapel en samen met onze steun kunnen we misschien enkele zaken vooruit helpen” aldus een gedreven voorzitter Jan Lambert.

Op de foto herkennen we de voorzitter Fifty-One Knokke-Heist Jan Lambert(rechts) die de cheque overhandigt aan Walter Bague(links), voormalig secretaris Seniorenadviesraad en voorzitter van de werkgroep dementie. Uiterst links staat Andre Breckx, voorzitter Seniorenadviesraad en Karel Hermans, medewerker van de Dienst Welzijn in het Sociaal Huis Knokke-Heist. Zij worden geflankeerd door de leden van Serviceclub Fifty-One Knokke-Heist met vlnr Bernard Thiel, Geert Debruyne, Yves Coucke, Peter Coppens, Rob Maus en Marc Verhaeghe.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter