Knokke-Heist bezoeken als toerist?

For Freedom Museum viert zijn 70.000ste bezoeker

Het For Freedom Museum in Knokke-Heist vierde op 25 april 2019 zijn tiende verjaardag. In totaal kwamen al meer dan 50 verschillende nationaliteiten uit de hele wereld langs in het museum. Op zaterdag 10 augustus vond een nieuwe mijlpaal plaats: die dag werd immers de 70.000ste  bezoeker in de bloemetjes gezet: mevrouw Gillian Johnson met dochter Elly uit Buckden, St.-Neots, Cambridgeshire in het Oosten van England.

Zij was op uitnodiging van de familie Jean-Paul Marchal (auteur en schrijver, Bevrijding Gent en Knokke-Heist) op bezoek in onze badstad. Haar vader Gordon Rankin Johnson, Brits oud-strijder, diende tijdens WO-II in de Royal Tank Regiment. Hij had o.a. de strijd in Noord-Afrika meegemaakt, waarbij hij deel uitmaakte van de 7-th Armoured Division, bijgenaamd de Desert Rats.

Gordon Johnson was met zijn Royal Tank Regiment op 6 september één van de bevrijders van de stad Gent. Na de bevrijding kwam auteur Marchal in contact met Gordon en werd hij de vriend des huizes. Hij schonk zijn Battle-Dress aan de heer Marchal, die het in bruikleen gaf aan het For Freedom Museum, waardoor het nu hier te bezichtigen is.

Met de nieuwe plannen van het For Freedom Museum en de deelname aan een gloednieuwe VRT-serie ziet het hele team al uit naar de viering van de 100.00ste bezoeker.

For Freedom Museum

  • Ramskapellestraat 91-93
  • 8300 Knokke-Heist
  • Dagelijks te bezoeken vanaf 10 tot 17 uur.
  • Nu met 4-talige audiobeleving. Het Nederlands werd ingesproken door Lucas Van Den Eynde. T 050 68 71 30 - info@forfreedommuseum.be - www.forfreedommuseum.be.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter