Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat De Zwinduinen

Op zondag 10 november 2019 om 14 uur organiseert Natuurexploratie een geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat De Zwinduinen. Het is momenteel volop herfst in het duin. Bij vrij zachte nachttemperaturen en vochtig weer verschijnen allerhande soorten paddenstoelen.  De zwammen in het duin zijn over het algemeen vrij klein, maar vertonen een breekbare schoonheid.  In de schrale duingraslanden zijn dat o.m. diverse trechtertjes, mosklokjes en de kleurrijke, maar zeldzame wasplaten met opvallende oranjerode en gele kleuren. Maar ook opvallende grote soorten als de ruitjesbovist en geschubde inktzwam zijn er aan te treffen en enkele typische duinsoorten als zandtulpje en zeeduinchampignon.  Maar ook een aantal planten staan voor het ogenblik nog in bloei in  het duin.

Het is tevens de tijd van het jaar dat heel wat roofvogels in het duin vertoeven.  Dit vergroot de kans op een ontmoeting met buizerd, havik en sperwer.  Ook het ijlere bladerdak van het duinbosgedeelte maakt het makkelijker om vogels zoals spechten en gaai waar te nemen.  De mezen verkiezen in het winterhalfjaar nu ook om in gemengde groepen rond te trekken op zoek naar insekten en hun larven.In de duinweiden treffen we grauwe ganzen en brandganzen, terwijl aan de grote duinpoelen smienten en wintertalingen vertoeven.

Afspraak: om 14:00 uur aan het Oosthoekplein te Knokke-Het Zoute.

Praktisch: Stevig wandelschoeisel, verrekijker en eventueel loep.

Organisatie: Natuurexploratiewww.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - T 050 51.91.01 of 0475 407 929

Deelname: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin.  Kinderen onder de 12 jaar gratis.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter