Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide natuurwandeling in het Vlaams strandreservaat 'de Baai van Heist'

Op zondag 31 maart 2019 om 14 uur organiseert Natuurexploratie een geleide natuurwandeling in het Vlaamse strandreservaat de Baai van Heist. De wandeling start aan het kleine vuurtorentje op het einde van de Zeedijk van Heist (ter hoogte voetgangersbrug - Zeedijk nr. 64). De deelnemers ontdekken er de vroege voorjaarsbloeiers en doortrekkers. 

In de embryonale duintjes en de schrale duingraslanden vind je in deze periode enkele typische voorjaarsbloeiertjes van het schraal duin, zoals kandelaartje, ruw vergeet-mij-nietje en zandhoornbloem. Het wordt ook uitkijken naar de doortrekkende steltlopers en eerste zangvogeltjes op hun tocht naar het noorden, die in grote mate onze kustlijn volgen. Tijdens deze geleide natuurwandeling wordt er vooral gefocust op doortrekkende vogels. Omdat het laagstrand van de Baai net vòòr de aanvang van het broedseizoen nog vrij toegankelijk is, kunnen de deelnemers de doortrekkende steltlopers van nabij waarnemen. In deze periode zijn meestal diverse soorten aanwezig, zoals grutto, wulp, scholekster…

(Foto Patrick Demaecker: kandelaartje & ruw vergeet-mij-nietje)
 

Organisatie: Natuurexploratie – http://www.natuurexploratie.be

Gids: Patrick Demaecker - T 050 51 91 01 of 0475 407 929

Praktisch: Laarzen noodzakelijk, loep en verrekijker.

Deelname: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,5 en max. 5 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis.
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter