Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Golfsurfwedstrijd voor -18 jarigen op Surfers Paradise opent nieuw surfseizoen

Surfers Paradise bijt straks samen met Wind- en Watersport Vlaanderen de spits af van het nieuwe surfseizoen. Ondanks het water gedurende de lente een stuk kouder is dan november/december, worden alle surfers onder de 18 jaar verwacht op de CO2Logic Surf Challenge. Warm ingeduffeld, met de plank onder de arm, worden ze onderverdeeld in de categorieën U12, U14, U16 en U18. In groepjes van 8 gaan ze telkens voor 20 minuten de golven in. Dit onder nauwkeurig toeziend oog van de juryleden, die alle golven volgens grootte, lengte, manoeuvres…met een score beoordelen. Deze “expression session” doet elke groep twee keer. Na de tweede sessie worden de punten samengeteld en worden de winnaars per categorie bekend gemaakt.

Dit spektakel speelt zich af in de branding en is mede vanwege deskundig commentaar makkelijk te volgen voor alle supporters. De deelnemers zijn bovendien makkelijk herkenbaar daar ze elk een verschillend gekleurde lycra krijgen gedurende hun heat.

Om het event zeker succesvol te laten doorgaan wordt een “waiting period” gehanteerd op volgende data: 30 of 31 maart, 6 april, 13 of 14 april, 20, 21 of 22 april 2019. Rekening houdend met de golfvoorspellingen wordt telkens op de voorafgaande donderdag rood of groen licht gegeven en het startuur, afhankelijk van de getijden, meegedeeld.

De surfers weerstaan de koude watertemperatuur door zich in een wetsuit van 5mm dik te hijsen, dragen een neoprene cap, en dito booties en handschoenen. Eenmaal ingepakt is er van koude geen sprake meer! Om niet uit te glijden op hun plank gebruiken ze dan ook “cold water wax” dat ook weerstaat aan de omstandigheden.

Gratis schouwspel ook life te volgen op internet

Wie niet tot in Knokke-Heist geraakt kan surfen naar http://surfersparadise.be/beachcam om alles in de gaten te houden via de glasheldere life streaming beachcam. Via www.surfingbelgium.be en de Facebookpagina van de Belgische Surf Federatie kan de “GO” opgevolgd worden. Scores en heatindeling te zien op www.BSFlive.be.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter