Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gouden huwelijksjubileum van Daniël Vandierendonck en Nicole Billiau

Op zondag 9 juni 2019 vierden Daniël Vandierendonck en Nicole Billiau hun gouden huwelijksjubileum in Feestzaal Ter Mude. Daniël en Nicole stapten op 31 mei 1969 in het huwelijksbootje. Schepenen Kris Demeyere en Philippe Vlietinck feliciteerden het echtpaar namens het gemeentebestuur en het koninklijk paleis.

Levensloop van Daniël

Daniël is geboren op 22 november 1945. Hij komt uit een gezin van 4 kinderen. Zijn vader was gemeentearbeider. Het gezin woonde in Heist. Daniël bracht er zijn jeugd door en liep er school. Hij studeerde verder in Brugge. Hij vervulde zijn legerdienst gedurende 1 jaar. Vervolgens werkte hij als politieagent in Knokke-Heist tot aan zijn pensioen.

Daniël sport graag. Vroeger speelde hij voetbal bij de eerste ploeg van Heist en bij de West-Vlaamse ploeg bij het leger. Hij liep veel en nam deel aan diverse loopcrossen voor politiepersoneel. Nu fietst hij en werd hij uitgeroepen tot Sportfiguur van 2011 in het casino.

Levensloop van Nicole

Nicole zag het levenslicht op 4 september 1948. Ze was enig kind. Haar vader was fietshandelaar. Het gezin woonde in Knokke en Nicole liep er school en bracht er haar jeugd door. Na haar schoolperiode werkte ze gedurende 3 jaar bij een Immokantoor. Daarna nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Nicole maakt graag puzzels en lost graag sudoku’s en kruiswoordraadsels op. Ze leest en fietst graag. Ze wil graag vermelden dat haar man een echte Heistenaar is en zij een echte Knokse. Haar overgrootmoeder baatte het eerste café uit in Knokke nl. Wanne de Spanne in de Peperstraat. Haar grootvader was de eerste die met de paardentram reed.

Kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen

Het paar heeft 2 kinderen, 2 kleinkinderen en 1 achterkleinkind

  • Michèle is gehuwd met Danny Ameye. Danny is tuinier.
    Het paar heeft 2 kinderen: Shana en Lisa. Shana heeft 1 kind: Elle.
  • Philippe is politiecommissaris interventie in Knokke-Heist.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter