Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gouden huwelijksjubileum van Martin Vanden Broucke en Christiane Van Landschoot

Op zondag 10 maart 2019 vierden Martin Vanden Broucke en Christiane Van Landschoot hun gouden huwelijksjubileum in feestzaal Lodewijk Van Male in Brugge. Martin en Christiane stapten op 4 maart 1969 in het huwelijksbootje in Zuienkerke. Schepenen Jan Morbee en Kathleen van der Hooft brachten namens het gemeentebestuur de gelukwensen over aan het echtpaar. 

Martin is afkomstig uit een landbouwersgezin met 10 kinderen: 7 zussen en 2 broers uit Ramskapelle. Hij liep school in dit dorp. Daarna volgde hij landbouwschool in Nieuwpoort om na 2 jaar en één trimester over te schakelen naar de slagerij. Hij heeft de stiel van beenhouwer geleerd bij Laurent en Marie Dewaele in de Knokkestraat in Heist.

Christiane is afkomstig van Zuienkerke, ook uit een landbouwersgezin. Ze heeft 1 broer die het bedrijf overnam. Ze liep school in Zuienkerke. Daarna studeerde ze verder bij de Jozefienen voor boekhoudster. Op haar 17de leerde ze Martin kennen in de Groene Poorte in Brugge. Ze leerde snel de slagersstiel om samen met Martine een zelfstandige zaak te beginnen.

Het paar heeft 3 kinderen: 2 dochters en een zoon en 6 kleinkinderen. Martin is nog altijd werklustig en helpt iedereen waar hij kan. Christiane helpt veel mee in de bloemenzaak/doopsuiker bij de jongste dochter. Beiden fietsen en wandelen graag. (foto Anne-Marie Maertens)

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter