Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gouden huwelijksjubileum van Walter Janssen en Ingrid Reubens

Op dinsdag 23 juli 2019 vierden Walter Janssen en Ingrid Reubens op het strand van Blue Buddha en daarna in restaurant Sel Gris hun gouden huwelijksjubileum. Walter en Ingrid werden op 22 juli 1969 op het stadhuis van Knokke in de echt verbonden door voormalig schepen Pierre Van de Velde. Nagenoeg het volledige college van burgemeester en schepenen was aanwezig om ereschepen Ingrid Reubens en haar echtgenoot dokter Walter Janssen te feliciteren namens het gemeentebestuur.

Walter en Ingrid hebben elkaar ontmoet in de zomer van 1967 in dancing El Gringo. Ze zijn kerkelijk gehuwd in de Heilig Hartkerk op 23 juli 1969 door E.H. Paul Lommez. De receptie vond plaats in de Wim’s met een fotoreportage op het strand gevolgd door een feest in het kasteel van Male. Net zoals de viering van het gouden jubileum vond het huwelijksfeest een halve eeuw geleden plaats op een schitterende, zonnige dag.

Levensloop Walter

Walter Janssen werd geboren in Knokke op 29 april 1945. In juni 1970 studeerde hij af als geneesheer en startte in juli van dat jaar al met zijn praktijk in de Dumortierlaan 103. Het was wachten op de eerste patiënten en op kindjes. Patiënten kwamen al vlug (grote families, veel vrienden) maar de kinderwens van Walter en Ingrid bleven spijtig genoeg onvervuld. In 2010 verhuisde de praktijk naar de Dumortierlaan 20. Walter bleef daar huisarts tot aan zijn pensioen.

Levensloop Ingrid

Ingrid Reubens werd geboren in Brugge op 17 augustus 1947. Zij studeerde af als leerkracht beroepsonderwijs in Oostende in september 1966. Terzelfdertijd volgde ze gedurende 2 jaar  elke zaterdag een D-cursus in Brugge. Ze had onmiddellijk een vol uurrooster om les te geven. Later werd ze meewerkend echtgenote bij haar man in een tijd waar er nog geen computer of gsm bestond. In 1982 werd Ingrid gevraagd door wijlen Raf Declercq om op de lijst van de Volksunie te staan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ze was er gerust in. Ze stond op de 4de plaats en zou bijgevolg toch niet verkozen geraken. Maar dat was verkeerd gedacht. De Volksunie behaalde 4 gemeenteraadszitjes. Bij de verkiezingen van 1988 was echter enkel Ingrid Reubens verkozen. In 1994 vroeg burgemeester Graaf Leopold Lippens haar om op de lijst van de Gemeentebelangen op te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 1994. Ze was de eerste vrouw op de lijst. Ze behaalde 1420 voorkeurstemmen en was schepen vanaf 1995. Ze vervulde dit politiek mandaat 22 jaar tot in februari 2017. Haar bevoegdheden waren bevolking, onderwijs en sociale Zaken.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter