Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Schelfhout-Hoste

Op zaterdag 21 september 2019 vierden Herman Schelfhout en Lucrèce Hoste hun 50ste huwelijksverjaardag. Schepen Jan Morbee feliciteerde het echtpaar in naam van het gemeentebestuur. De tortelduifjes stapten in het huwelijksbootje op 4 juli 1969 in Gent. Beiden reizen graag en houden van lezen. Het paar heeft 1 dochter: Vanessa, een nucleair geneeskundige in het U.Z. van Gent. Ze is gehuwd met Jan Vanderheyden, interventiecardioloog in Brugge. Ze wonen in Knokke-Heist en hebben samen 2 kinderen: Baptist en Achilles.

 

Herman is geboren op 23 april 1943. Hij groeide op in een gezin met 2 kinderen. Zijn vader was bediende bij de stad Gent. Het gezin woonde in Gent en Herman bracht er zijn jeugd door en liep er school. Na zijn schoolperiode deed hij legerdienst gedurende 1 jaar. Na zijn legerdienst werkte Herman als bediende bij de Bank van Brussel. Vervolgens werkte hij als bediende bij de stad Gent (zoals zijn vader). Hij deed dit 40 jaar tot aan zijn pensioen.

Lucrèce zag het levenslicht op 28 juni 1946. Ze komt uit een gezin met 2 kinderen. Haar vader was boekbinder. Het gezin woonde in Gent en Lucrèce bracht er haar jeugd door en liep er school. Ze studeerde af als technisch lerares. Na haar schoolperiode werkte ze als econome verzorgster van eetmaaltijden in de kleutertuin en dagverblijven. Over de middag werd daar eten voorzien voor 2000 kinderen. Ze deed dit tot aan haar pensioen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter