Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gouden huwelijksjubileum voor echtpaar Vandierendonck-Billiau

Op zondag 9 juni vierden Daniël Vandierendonck en Nicole Billiau hun 50ste huwelijksjubileum in restaurant-feestzaal Ter Mude. Het echtpaar stapte op 31 mei 1969 in het huwelijksbootje in Knokke. Schepenen Kris Demeyere en Philippe Vlietinck feliciteerden het echtpaar uit naam van het gemeentebestuur.

Daniël Vandierendonck is geboren op 22 november 1945. Hij komt groeide op in een gezin met 4 kinderen. Zijn vader was gemeentearbeider. Het gezin woonde in Heist en Daniël bracht er zijn jeugd door en liep er school. Hij studeerde verder in Brugge en vervulde een jaar lang zijn legerdienst. Vervolgens werkte hij als politieagent in Knokke-Heist tot aan zijn pensioen.

Nicole Billiau zag het levenslicht op 4 september 1948. Ze was enig kind. Haar vader was fietshandelaar. Het gezin woonde in Knokke en Nicole liep er school en bracht er haar jeugd door. Na haar schoolperiode werkte ze gedurende 3 jaar bij een immokantoor. Daarna nam ze de taak van huisvrouw op zich.

Het paar heeft 2 kinderen, 2 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.

Dochter Michèle is gehuwd met tuinier Danny Ameye. Het paar heeft 2 kinderen: Shana en Lisa. Shana heeft 1 kind: Elle. Zoon Philippe is politiecommissaris interventie in Knokke-Heist.

Daniël sport graag. Vroeger speelde hij voetbal (bij de eerste ploeg van Heist en bij de Nationale Ploeg van West-Vlaanderen bij het leger), hij liep veel en deed alle politiecrossen mee.

Nu fietst hij en werd uitgeroepen tot sportfiguur van 2011 van het casino.

Nicole maakt graag puzzels en lost graag sudoku’s en kruiswoordraadsels op. Ze leest en fietst graag.

Nicole wil graag vermelden dat haar man een echte Heistenaar is en dat zij een echte Knokse is. Haar overgrootmoeder baatte het eerste café uit in Knokke nl. Wanne de Spanne in de (nu) Peperstraat. Haar grootvader was de eerste die met de paardentram reed.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter