Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Groene Pluim voor gemeentelijke basisschool Het Anker

Op zondag 2 juni 2019 werd in Cultuurcentrum Scharpoord de laureaat bekendgemaakt van de 8ste editie van de actie Groene Pluim. Met deze actie gaat Groen Knokke-Heist jaarlijks op zoek naar mensen of organisaties uit onze gemeente, die zich op een opmerkelijke manier ingezet hebben voor een duurzaam, ecologisch, sociaal of groen doel. Dit jaar mocht GBS Het Anker deze pluim ontvangen voor hun klimaatactie in de eerste week van februari.

4 genomineerden

In maart en april konden alle inwoners nominaties indienen. Uit die inzendingen werd finaal een lijst van genomineerden opgesteld, waaruit de laureaat gekozen werd. De genomineerden van dit jaar waren het tuinbedrijf Warnier bvba, Must Eat, Manu Dumoulin van de Strandwerkgroep en de gemeentelijke basisschool Het Anker in Heist. Volgens de jury waren de 4 inzendingen aan elkaar gewaagd. De voorkeur ging uiteindelijk uit naar GBS Het Anker uit Heist die een educatief klimaatproject uitwerkte.

Jury gecharmeerd door klimaatproject van Het Anker

Het lovende rapport van de jury klonk als volgt: “op 12 februari 2019 trokken de leerlingen de straat op. Hun slogans waren creatief, origineel en sterk gefundeerd. Ze droegen de hoop uit dat de klimaatproblematiek op een positieve manier gekeerd kan worden. De actie heeft de mensen ervan bewust gemaakt dat ook in onze gemeente, de bezorgdheid en de wil aanwezig zijn om iets aan de klimaatopwarming te doen.'

Kunstwerk van Ingrid Willems

Directeur Kurt Vandamme ontving als prijs een schilderij van de Knokke-Heistse kunstenares Ingrid Willems. De leerlingen en leerkrachten van de gemeentelijke basisschool Het Anker zijn zeer tevreden met deze waardering. Het kunstwerk krijgt alvast een mooi plaatsje in Het Anker.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter