Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Het Baken en Het Boothuis nemen deel aan de Special Olympics

Van woensdag 29 mei t.e.m. zaterdag 1 juni 2019 vinden de Special Olympics, een sportwedstrijd voor atleten met een verstandelijke beperking, plaats in Sint-Niklaas. Opnieuw nemen enkele cliënten van het Boothuis en het Baken in Knokke-Heist deel. Het Boothuis biedt woonondersteuning en het Baken dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking . Beiden zijn een afdeling van het Centrum van de Oostkust.

Zwemmen en atletiek

Sofie Reubens, Nikita Van Keirsbilck en Martine Van Houtte nemen deel aan de zwemwedstrijden 25 m schoolslag, 25 m vrije slag en 50 m schoolslag. Enkele andere sportievelingen participeren in de discipline atletiek. André Jochman waagt zich aan het verspringen, de 1500 m en de 5 km lopen. Dany Clybouw neemt deel aan het softbalwerpen, de 50 m en de 1500 m lopen. Cathy De Roye en Theo Mergan doen mee aan het softbalwerpen, de 50 m en de 100m snelwandelen.

Coaches Maycke en Hilde

De atleten hebben hard getraind om voorbereid te zijn voor de Special Olympics. Dit mede dankzij de ondersteuning van hun vrijwillige coaches Maycke en Hilde. Met veel goesting kijken ze uit naar hun deelname en hopen ze naar huis te komen met veel medailles! Het gemeentebestuur duimt alvast mee!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter