Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Huis van het Kind gaat van start met groot ontbijt

Knokke-Heist legt op zondag 28 april 2019 de virtuele eerste steen van het Huis van het Kind. Met een groot lanceringsontbijt voor alle gezinnen uit Knokke-Heist zet de gemeente het project in de kijker. Op 1 januari 2019 kreeg Knokke-Heist groen licht voor de opstart ervan. Via een jaarlijkse Vlaamse subsidiëring van € 7 581,91 kunnen de gemeentelijke diensten in samenwerking met de externe partners het netwerk verder uitbouwen.

Inspelen op noden

Na de succesvolle opstart van ‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’ waar de extra focus lag op maatschappelijk kwetsbare “jonge” kinderen wil Knokke-Heist met het Huis van het Kind de aandacht uitbreiden naar “alle kinderen en jongeren” in de gemeente.

In 2016 ging vzw Arktos de straat op om de Knokke-Heistse jongeren te bevragen en hun noden te detecteren. Met het Huis van het Kind wil de kustgemeente inspelen op de resultaten van dit onderzoek. Het Huis van het Kind is geen fysieke plaats, maar een samenwerking tussen verschillende diensten die werken met gezinnen, kinderen en jongeren. Bij elke partner van het Huis van het Kind kunnen ouders terecht met alle vragen rond opvoeden en opgroeien. Zo helpen ze je met al je bekommernissen rond thema’s zoals kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning … De verschillende partners zullen herkenbaar gemaakt worden via het logo Huis van het Kind Knokke-Heist.

Voor elk kind

Het Huis van het Kind is er voor elke vraag, elk kind, elke jongere van in de wieg tot de leeftijd van 25 jaar. ‘Knokke-Heist geeft elk kind kansen’ zette de bakens hiervoor uit dankzij een samenwerking met verschillende partners zoals het basisonderwijs, vrijetijdsaanbieders, welzijnsorganisaties … Waar acties en activiteiten zoals de sensibiliseringscampagne op Werelddag van Verzet tegen Armoede, de ontmoetingsplaats ‘De Living’, het Geefplein, de Spelletjesnamiddag … voornamelijk gericht waren op kinderen tot aan de lagere school, betrekt het Huis van het Kind nu ook de ‘jongeren’ als doelgroep. Het samenwerkingsverband wordt uitgebreid met secundaire scholen en organisaties/diensten die zich specifiek richten tot jongeren.

Het Huis van het Kind sluit ook perfect aan bij het concept van het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein. Op één centrale plaats krijg je informatie en verwijst men door als het nodig is.

Wat denken jullie?

Kinderen en opgroeien, het belangt ons allemaal aan. Ze zijn onze toekomst en daar moeten we op inzetten. Heb je zelf uit ervaring ondervonden wat ontbreekt in onze gemeente? Of wat je net zeer goed vindt? Hoe wil jij ‘Huis van het Kind’ zien evolueren? Vertel het aan één van de ambassadeurs. Zij luisteren graag naar jouw meningen en suggesties. Je vindt ze op de dag van het ontbijt aan de ‘ambassadeursstoelen’.

  • Waar? De Vrièrestraat in Heist
  • Wanneer? Op zondag 28 april 2019 van 8.30 tot 10.30 uur ontbijt, animatie tot 11.30 uur
  • Wie? Alle gezinnen uit Knokke-Heist
  • Inschrijven? Kan nog tot 26 april 2019 via bit.ly/ontbijthvk of T 050 530 900

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter