Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Hybris: theater over de werkdruk in een operatiekwartier van een ziekenhuis

Op woensdag 6 november 2019 om 20 uur speelt theatergezelschap Het Nieuwstedelijk de voorstelling Hybris in het CC Scharpoord. Het stuk wordt om 19.15 uur ingeleid. Dag en nacht gaan ziekenhuizen tot het uiterste om levens te redden. In overboekte operatiekwartieren bezwijken chirurgen onder de druk. Een systeem stuit op zijn limieten. Hybris gaat over een ontmoeting in de onderbuik van een ziekenhuis. Zij, een chirurge, probeert zich staande te houden.  Hij, met krukken, wacht op nieuws.

Na Vuur maakt Christophe Aussems een nieuwe voorstelling op basis van interviews. Hij sprak chirurgen en patiënten over wat er met hen gebeurt als het fout loopt. ...een noodzakelijk stuk dat relevant is voor iedereen die het gevoel heeft tegen zijn wil te worden meegesleurd in de onvermijdelijke rat race van het leven. (VETO)

Vrolijk word je niet van Hybris, maar het thema – de té hoge werkdruk – maakt de voorstelling wel relevant. Een aanrader. (Het nieuwsblad)
 

Cast:

Inge Paulussen & Tom Ternest spel
Patricia Vanneste & Bert Hornikx live muziek

In samenwerking met Master Theater Toneelacademie Maastricht
De productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische federale overheid & Gallop Tax shelter

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter