Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Infosessies over waardige levenseindzorg in Sociaal Huis

Op donderdag 7 november 2019 om 15 en 19 uur organiseert LEIF in het Sociaal Huis in Heist infosessies over tijdig nadenken en plannen omtrent waardige levenseindezorg. LEIF (vzw LevensEinde InformatieForum) wil jong en minder jong doen nadenken over een waardig levenseinde. Het is een open initiatief van mensen en verenigingen die streven naar een waardig levenseinde voor iedereen, waarbij respect voor de wil van de patiënt voorop staat.

Zelf beslissen over waardig levenseinde

Het is je recht als patiënt, maar vooral als mens om zelf te beslissen over wat voor jou een waardig levenseinde betekent. Jammer genoeg is het nog maar een minderheid van de mensen die aan voorafgaande zorgplanning doet. Dit impliceert het kenbaar maken van hun wensen op het moment dat zij nog voldoende wilsbekwaam zijn, als het gaat om bijvoorbeeld het weigeren van een behandeling, euthanasie of orgaandonatie.

Verhelderend antwoord op al je vragen

Wat zijn mijn rechten als patiënt? Wat als ik na een verkeersongeval in een onomkeerbare coma terecht kom? Wat is euthanasie en wanneer heb ik daar recht op? Wat als ik wilsonbekwaam word? Wat is palliatieve zorg? Welke documenten zijn belangrijk? Hoe kan ik de regie over mijn leven en het levenseinde mee in handen nemen? Wat kan ik nu reeds op papier zetten voor later indien ik het niet meer kan zeggen? Op al deze vragen krijg je op deze infosessies een verhelderend antwoord. LEIF informeert je over de mogelijkheden inzake voorafgaande zorgplanning, met focus op het wettelijk kader en de praktische kant. André Van Nieuwkerke, voorzitter LEIF West-Vlaanderen en LEIFarts Luc Proot geven op de infomomenten die maximum 1 duur duren, tal van concrete voorbeelden. Er wordt gevraagd om vooraf in te schrijven bij het Sociaal Huis Knokke-Heist via sociaalhuis@knokke-heist.be of T 050 53 09 00

LEIFzitdagen in Knokke-Heist

Elke 2e dinsdag van de maand kan je met vragen over levenseindezorg van 14 tot 16 uur terecht in het Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 in Heist. Elke 4e woensdag van de maand van 16 tot 18 uur ben je welkom in de Edward Verheyestraat 3 in Knokke.

De dienstverlening is op afspraak, via T 050 53 09 00, bereikbaar elke werkdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16 uur.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter