Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Internationale vogeltrekdagen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober in Zwin Natuur Park

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 staat het Zwin Natuur Park in het teken van de Internationale Vogeltrekdagen. Als internationale luchthaven voor vogels schaart het Zwin Natuur Park  zich hiermee achter het initiatief van Eurobirdwatch 2019. Tijdens het EuroBirdwatch-weekend tellen duizenden vogelaars in heel Europa de trekvogels op hun tocht richting het zuiden.

Programma
Zwingidsen staan het hele weekend klaar om uitleg te geven over de vogeltrek: welke vogels kan je zien? Waar komen ze vandaag? Waar vliegen ze heen? Hoe doen ze dit? Op de panoramatoren kan je de vogeltrek live meemaken onder de deskundige begeleiding van een Zwingids. In de voederhut geeft een gids  het hele weekend van 10.30 tot 16.30 uur  boeiende informatie  over de vogels die aan de hut voedsel komen zoeken. Aan de ringhut worden tussen 10 en 12 uur vogels geringd. Je ziet er de vogels niet alleen van héél dichtbij en hoe de ringer te werk gaat, maar je leert er ook héél veel bij over de trek van vogels. Kinderen kunnen op zaterdag- en zondagmiddag in het kijkcentrum meedoen aan leuke vogelspelletjes.

Belangrijke stop
In het najaar trekken heel wat vogels over het Zwin Natuur Park. Ze verlaten hun broedgebieden en vliegen naar het zuiden om er te overwinteren. Begin oktober is een piekperiode voor heel wat soorten en op dagen met goede weersomstandigheden kunnen dan grote aantallen vogels in beweging zijn. Alle activiteiten van de vogeltrekdagen zijn inbegrepen in de toegangsprijs tot het park.

Praktisch – Internationale vogeltrekdagen

Wanneer: zaterdag 5 en zondag 6 oktober, van 10.30 tot 17 uur
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist
Prijs: - 6 jaar: gratis; van 6 tot en met 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa)

Voor meer info: www.zwin.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter