Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Italië wint het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist

Italië is door de jury tot winnaar van het 40ste Internationale Vuurwerkfestival van Knokke-Heist uitgeroepen. Het beroemde vuurwerkbedrijf Giuliani Fireworks uit Rome maakte een hoogstaande indruk met hun show ‘Fantasy World’. “De muziek van de show was gedurfd met een artistieke keuze van filmische geluidsfragmenten. Hun gevoel voor synchronisatie, afwisseling en prachtige zelf geproduceerde vuurpijlen waren doorslaggevend”, oordeelde de jury. (Foto’s © Isaac Caudron)

Sinds het spektakel te zien is vanop het strand Meerlaan, kunnen tienduizenden toeschouwers aandachtig genieten van de creatieve pyrotechnische musical. Dankzij de geluidstorens en de breedte van de afvuurzone kent het festival geen gelijke in ons land.

Net zoals vorig jaar genoten bezoekers niet alleen op de zeedijk van het vuurwerk maar werden heel wat horecazaken, strandbars en georganiseerd bootverkeer uitgekozen als uitvalsbasis voor de shows. Naar schatting 150.000 mensen bezochten het Internationaal Vuurwerkfestival dit jaar. Opmerkelijk, steeds meer mensen zakken vroeger af naar Knokke-Heist en pikken het Internationaal Vuurwerkfestival mee als afsluiter van een dagje Knokke-Heist. Een strak plan, want zo vermijd je parkeerproblemen en kan je volop genieten van de leuke shopadresjes, een gocarttochtje, een ijsje op het strand of een van de vele andere troeven van de kustgemeente.

Heb je dit topevenement gemist? Volgend jaar vindt het Internationaal Vuurwerkfestival plaats op 17, 19, 21, 23 en 25 augustus 2020, telkens om 22 uur op het strand aan de Meerlaan.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter