Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Jeugdboekenmaand in bib Scharpoord en bib De Buze

Naar aanleiding van de Jeugdboekenmaand ontvangt de gemeentelijke openbare bibliotheek van Knokke-Heist 54 klassen uit de plaatselijke lagere scholen. Tussen 11 en 27 maart 2019 rolt de bib haar rode loper niet alleen uit voor 900 leerlingen maar ook voor auteurs Karla Stoefs, Luc Embrechts, Laïla Koubaa, Frank Pollet en Tine Mortier. Samen met de illustratoren Jan Van Lierde en Gunter Segers .

Alles in het teken van de vriendschap

De JeugdBoekenMaand staat dit jaar in het teken van de vriendschap. De bib is heel blij met dit thema, want de jeugdboeken zitten vol vriendschap. Het bibjeugdteam kan dan ook niet wachten om de klassen enkele toffe opdrachten voor te schotelen, waarbij ze moeten samenwerken en hun creativiteit gebruiken. Het jeugdig volkje leert nieuwe boekenvrienden kennen en maakt daarnaast ook persoonlijk kennis met een auteur en een illustrator. De jaarlijkse tekenwedstrijd is een traditie. Van een gelezen boek maken de kinderen een tekening. De 10 winnende inzendingen worden verwerkt tot mooie bladwijzers. Het voorbije jaar liet de bib meer dan 5000 exemplaren drukken en die zijn bijna allemaal de deur uit. De prijsuitreiking van de bladwijzertekenwedstrijd vindt plaats op zaterdag 6 april 2019, met receptie uiteraard! Deze activiteiten worden aangeboden aan de leerlingen van de basisscholen van Knokke-Heist.

 

Kleurwand

Tijdens JeugdBoekenMaand zet de Bib de leukste boeken voor jonge lezers in de kijker. Er staat in Bib Scharpoord ook een reuzegrote kleurwand met twee kleurplaten om samen met je vrienden en familie in te kleuren. Kom jij eens langs? Deze activiteit wordt aangeboden aan alle bibbezoekers.

waar:
Bibliotheek Scharpoord
Maxim Willemspad 1
8300 Knokke-Heist
Filiaal de Buze
Kerkstraat 32
8301 K-Heist

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter