Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist brengt ode aan het huwelijk in een exclusieve fototentoonstelling

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt nog t.e.m. 2 juni 2019, telkens van 10 tot 19 uur tophuwelijksfotografie geselecteerd door de Masters of Wedding Photography. De Masters is de award voor de beste huwelijksfoto’s uit Nederland, België en Luxemburg.

Gabriel Scharis

Tijdens de openingsplechtigheid op zaterdag 30 maart werd Gabriel Scharis uitgeroepen tot trouwfotograaf van het jaar 2018. Gabriël Scharis staat bekend als initiatiefnemer in de bruiloftsfoto- en filmindustrie. De nadruk ligt bij hem altijd op kwaliteit en professionaliteit. De liefde, vreugde en ontroering van deze mooie dag komen opnieuw tot leven met zijn prachtige fotobewerkingen. Verder is Gabriël bekend van programma’s zoals: ‘Welkom op mijn bruiloft’ op

Net 5 en ‘Gipsy girls’ op RTL 4.

Emotionele fotografie

De expositie toont geen geposeerde beelden die je in ieders trouwalbum terugvindt maar huwelijksfotografie die op een menselijke manier de emoties van de mooiste dag weet vast te leggen. Knokke-Heist brengt deze selectie foto’s in première in een meesterlijke omgeving. Om tot een uniek resultaat te komen werkt Knokke-Heist voor deze fototentoonstelling samen met interieurontwerper en bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel en Henk Somers van het exclusief eventbureau Eland. Het resultaat is een prachtige selectie huwelijksfotografie in een fabelachtige feestomgeving gevuld met bijzondere objecten, meubelen, planten en bloemen.

Wat zijn de Masters?

De Masters of Wedding Photography is de award voor de beste huwelijksfotografie van Nederland, België en Luxemburg. Elk kwartaal worden nieuwe awards uitgereikt door een (wisselende) internationale jury aan de beste, meest bijzondere en vernieuwende trouwfoto’s. De fotografen die een award winnen mogen zich Masters of Wedding Photography noemen. De doelstelling van de Masters is huwelijksfotografie naar een hoger niveau brengen en in een positief daglicht zetten in de fotografiebranche. “Met de Masters of Wedding Photography willen we aantonen dat huwelijksfotografie echt een kunst op zich is. Bij ons geen klassieke kiekjes, maar echte mensen en emoties die door onze laureaten op de gevoelige plaat worden vastgelegd. De bezoekers zullen betoverd en geïnspireerd zijn na het zien van de tentoonstelling, of ze nu fotografieliefhebber zijn of koppels met trouwplannen”, aldus Christiaan de Groot, curator en organisator van de Masters.

Samenwerking met Frederiek Van Pamel, eventbureau Eland en Maud Vanhauwaert

Interieurontwerper en bloemenkunstenaar Frederiek Van Pamel en Henk Somers van het exclusief eventbureau Eland zetten zich al jaren in om elke bruiloft tot een unieke gebeurtenis uit te werken.  Dit keer zetten ze alles op alles om je met verstomming te slaan wanneer je de tentoonstellingsruimte betreedt. Ze creëren een perfecte wereld gevuld met prachtige objecten, meubelen, planten en bloemen. Frederiek Van Pamel vertelt: “We wilden de bijzondere foto’s van de Masters nog beter tot hun recht laten komen, door de tentoonstellingsruimte om te toveren tot een feeërieke feestomgeving, die mensen laat dromen van hun eigen huwelijksdag.”

Tot slot worden de foto’s vergezeld van de mooiste gedichten van schrijfster en theatermaakster Maud Vanhauwaert die je in taal laten wegdromen bij foto’s die voor iedereen toch een speciale betekenis hebben.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter