Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist Natuurlijk vanaf 10 september

Op 10 september begint de gemeentelijke dienst Milieu, Natuur en Landbouw opnieuw met de najaarseditie van Knokke-Heist Natuurlijk!. Uit een aanbod van 13 verschillende workshops rond natuur- en milieu-educatie konden onze basisscholen opnieuw hun keuze maken. De enthousiaste gidsen zullen de kinderen begeleiden in het boshuisje in het Willemspark, in de compostruimte in de Noordhinder en in onze duinen waar ze gaan struinen. We verwachten dit najaar 51 klasjes, wat goed is voor 1.004 leerlingen!

Een greep uit het aanbod:

  • Beestig Natuurpad voor het 2de en 3de kleuter, dat over de dieren van het bos gaat zoals de naam wel doet vermoeden. De kleuters gaan samen met Felix, de ekster, op stap om de vriendjes van Felix te vinden die verstoppertje spelen.

 

  • Composteren kun je leren voor het 3de tot en met het 6de leerjaar. Wat is composteren? Welke diertjes leven in de compostbak? Hoe kunnen we minder afval creëren?

 

  • Krachtstok maken voor het 2de tot en met het 5de leerjaar. Aan de hand van de klanken van wereldinstrumenten leren we onze krachtklanken kennen. Kracht uit klanken, kracht uit natuur! Met materialen uit de natuur maken ze hun eigen krachtstok die ze kunnen meenemen naar huis.

 

  • Cupcakes voor vogels voor het 1ste tot en met het 3de leerjaar. In de winter geraken de vogels moeilijk aan voedsel. Ze hebben dit nochtans nodig om te kunnen vliegen. De insecten zijn weg en de bessen ook, en de regen en sneeuw maken het er ook niet makkelijker op. Leuk en lekker voor de vogels is het maken van cupcakes met allerlei zaden om op die manier de vogeltjes te helpen in de winter.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter