Knokke-Heist bezoeken als toerist?

KTKH brengt komedie Een beeld van een man in CC Scharpoord

Op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019 telkens om 20 uur stipt brengt het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist het blijspel ‘Een beeld van een man’ van J. Hemmink-Kamp in een regie van Dirk Van Den Broeck. De voorstellingen vinden plaats in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist.  Kaarten zijn te verkrijgen bij de leden of via www.ktkh.be of T 0495 366 610 (Dirk Timmerman) of T 0479 691 865 (Dominiek Segaert) alsook in het Cultuurcentrum.

Inhoud

Barones Geneviève d’Hanins de Moerkerke is helemaal weg van antiek. Ze heeft dan ook al een flinke verzameling kunst, maar haar echtgenoot, de verstrooide baron Leopold d’Hanins de Moerkerke, toont maar weinig interesse in de ‘brol’ die zijn gekke echtgenote verzamelt. Om van zijn koopzieke vrouw af te zijn en om bovendien de overdreven gedistingeerde butler Parker en bemoeizuchtige secretaresse Smit te ontwijken, zoekt hij ontspanning in zijn tuin. Tuinierster Wendy Vantomme, een wilde boerendochter, ziet echter liever de hielen dan de schenen van de baron, die bovendien weinig respect voor het geleverde tuinwerk toont.

Barones Geneviève sloot zopas de koop van haar leven af: een levensgroot beeld van Keizer Napoleon, haar grote held. Hiermee wil ze bovendien haar nicht Louise Van Moerkerke de loef afsteken en daarom nodigt ze haar en echtgenoot Lodewijk uit op de koffie om het beeld in ‘levende lijve’ te komen bewonderen. 

Uitgerekend op de dag van de levering van Napoleon komen Miel Van Klaveren en Josefien Van Steveren, twee oude bekenden, solliciteren voor een job als huisbewaarder. Ze mogen meteen beginnen om het beeld van Napoleon op een bijzondere sokkel te plaatsen om hem op een ereplaats in de werkkamer van de barones te installeren. Het is echt een beeld van een man. Overleeft Napoleon deze keer de veldslag? Reserveer dan tijdig kaarten om dit met eigen ogen te bewonderen. De lachspieren zullen in dit frisse blijspel op de proef worden gesteld. Het KTKH garandeert je lachen van bij de start tot het einde. 

Regisseur Dirk Van Den Broeck

Dirk Van Den Broeck volgde de acteursopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel, waar hij les kreeg van Senne Rouffaer, Jan De Corte, Jan Devos en Paul Peyskens. Daarna volgde hij nog verscheidene workshops dans en theater. Dirk was speldocent bij verschillende vormingsinstellingen.

Tot eind 2012 bleek hij actief als artistiek coördinator van 'Ghent in Cap', een kunstencentrum dat positieve actie ondernam om projecten te realiseren met artiesten die de wereld anders horen, zien, ruiken, proeven en voelen.

Hij werkt regelmatig als drama-agoog met mensen met een beperking, o.a. bij ‘De witte muur’ in Varsenare, ‘Un seul désEAR’ in het Kasteel van Gaasbeek, ‘Veldzicht’ in Sint-Kruis, … Vanuit improvisaties ontstaat dan een unieke voorstelling. 

Is schrijver van een twintigtal toneelstukken, opgevoerd in Brugge, Gent en Brussel. (o.a. winnaar Lunchtheaterconcours De Werf)

Hij was medeoprichter van Theaterlabo ‘Het Onvermogen’ en ‘Hlas’ en gaf als toneelleraar vele jaren les aan het Stedelijk Conservatorium in Brugge.

Hij regisseerde een honderdtal toneelstukken bij theatergroepen in Brugge, Moerkerke, Oostende, De Panne, Torhout, Moerkerke, Sijsele, Leuven, Antwerpen, Gent, Brussel en uiteraard in Knokke-Heist bij het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist. 

Rolverdeling

· Geneviève d’Hanins de Moerkerke – Ann Van Geeteruyen

· Leopold d’Hanins de Moerkerke – Johan Storme

· Parker, butler – Steve Poppe 

· Smit, secretaresse – Janice Gryson

· Wendy Vantomme, tuinierster – Stefanie Bulcke

· Josefien Van Staveren, concierge – Francine Verwee

· Jan Van Klaveren – Thomas Coolen

· Louise van Moerkerke – Christa Pintelon

· Lodewijk van Moerkerke, haar man – Franky Verhegge

· Mieke, keukenmeisje – Marie Jeanne Haegebaert

· Lia, keukenmeisje – Joanna Polfliet

· Georges, kok – Anthony Hemschoote

Voor alle info: www.ktkh.be of T 0479 691865

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter