Knokke-Heist bezoeken als toerist?

KTKH schenkt 1000 euro voor Mangroveproject Vriendschap voor de Filippijnen

Net voor de première van de komedie Knock op donderdag 21 maart 2019 schonk het Koninklijk Toneelgezelschap Knokke-Heist een cheque van 1000 euro aan de kleinschalige Knokke-Heistse ngo Vriendschap voor de Filippijnen dat al 17 jaar een onderwijs- en straatjongerenproject ondersteunt. 

Het was voorzitster Magda Lievens die Dominiek en Leah Segaert-Gallego van VVF een hart onder de riem stak. Bestuurslid Steve Poppe schonk hen het bedrag waarmee ze komende zomer voor de allereerste maal een mangroveproject in en rond het vissersdorpje Piape in Padada willen aanpakken. Schepen van Cultuur Annie Vandenbussche alsook Ria Blondeel van VVF, waren getuigen van het heuglijke moment. Honderden mangroven zullen aangeplant worden en zullen aldus zorgen voor een goede biotoop voor de veel te kleine vissen die nu vaak vroegtijdig gevist worden door de lokale bevolking. Bovendien zorgen de mangroven voor extra bescherming van de koralen en zijn ze een grotere zuurstofproducent dan gewone bomen.

De Belgische ambassadeur op de Filippijnen Michel Goffin zal samen met Dominiek en Leah Segaert-Gallego en de plaatselijke verbindingspersoon Czaldy Garrote de eerste mangroven planten. Dit gebeurt in aanwezigheid van de kinderen en jongeren van het dorp die via sensibilisatie in de vorm van lessen de problematiek van overbevissing, vervuiling, recyclage het hele project duurzaam willen houden. Zo wordt er met de gemeente Padada opnieuw een link gelegd met Knokke-Heist. Nu al bestaat er een band met het Sint-Bernardusinstituut uit Knokke-Heist en een aantal kleine lokale scholen.

 

Foto (Anne-Marie Maertens):

van links naar rechts: schepen van Cultuur Annie Vandenbussche, bestuurslid KTKH Steve Poppe, voorzitster KTKH Magda Lievens, Dominiek Segaert en Leah Gallego, Ria Blondeel.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter