Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ku(n)stkabine van 10 tot 15 augustus 2019

CURB, het artistiek project van Jeugdclub 't Verzet, organiseert voor het vijfde jaar op rij, de artistieke happening Ku(n)stkabine op verschillende Knokke-Heistse stranden. CURB geeft jonge kunstenaars 'the floor' of liever de cabine om te creëren, te experimenteren en te exposeren. De vier locaties zijn Strand Bar d'0 ( Knokke-Rubensplein ), Blue Buddha Beach (Duinbergen), Anemos Beachclub (Duinbergen) en Duin 45 (Heist).

Zes dagen lang werk van acht jonge kunstenaars te bekijken

Op zaterdag 10 augustus 2019 spuit Mister Flow, lokale urban artiest ook bekend als Bjorn Longueville, op een strandcabine op Anemos Beachclub. Johnny Adora ( Johanna Dory ) pakt uit met haar beschilderde skateboards. Haar liefde voor de zee en de kust staat centraal in haar werk. Ook een surfboard met tekeningen van de hand van Koen Stevens krijgt er een plaatsje. Beiden zijn fervente watersporters met passie voor schilderen en tekenen.

Pampludex, oftewel Benoit Vermaele, zal gedurende de hele periode surrealistische zwart-wit tekeningen maken op een cabine bij Duin 45 in Heist. Aangezien hij direct met zwarte stift begint, maakt hij in het proces kleine foutjes, die dan gemaskeerd worden door nieuwe, vaak onverwachte, elementen. Door deze manier van werken komen soms vergezochte of ronduit absurde beelden tot stand.

Op het strand van Bar d’0 kan je de werken zien van drie dames die net afstudeerden aan de Kunstacademie in Brugge. Noa Sypré toont er ‘Melvin’; een installatie gebaseerd op een man in een kostuum die ze tegen kwam op dia’s in de tweedhandswinkel. Jade Duysan exposeert haar werk; ‘Plastic Reef’ een koraal van recyclagematerialen. Jade wil met haar werk de schoonheid van de natuur benadrukken die bedreigd wordt door de vervuiling door de mens. Eline Van Deputte ontwierp kleren die passen voor elk seizoen. Of nog beter; de ontworpen kleren, juwelen en schoenen zijn geïnspireerd op de kleuren en texturen van de vier seizoenen, gemaakt van natuurlijke producten en gerecupereerde materialen.

Op Blue Buddha Beach zijn werken te zien van Flore Ruysschaert. Ze hangt er drie schilderijen met het thema zee in haar vrolijke, kleurrijke stijl.

Zelf ook je creatieve gang gaan?

Mister Flow neemt op zaterdag 10 augustus tussen 16 en 18 uur de tijd om jongeren te leren hoe ze graffiti spuiten. Ook Pampludex gaat er met hen artistiek aan de slag. Op donderdag 15 augustus geeft hij een sessie ‘associatie tekenen’ van 16 tot 18 uur. Beide ateliers vinden plaats op Anemos Beachclub en zijn gratis. Deze CURB-ateliers zijn gericht op jongeren. Gelieve vooraf in te schrijven via www.jeugdclubtverzet.be of Facebook > Ku(n)stkabine 10-15 augustus 2019.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter