Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Laat je betoveren door het Lichtkunstfestival in Knokke-Heist

De eindejaarsperiode belooft in Knokke-Heist opnieuw extra magisch te worden. Van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt de kustgemeente voor de tweede maal omgetoverd tot een spectaculair lichtsprookje. De eerste editie bracht 140.000 tevreden bezoekers op de been, dit jaar gaat het verhaal verder en neemt de curator de bezoeker mee naar de planeten van de Kleine Prins. Jong en oud worden ondergedompeld in een wereld vol verwondering, verrassing, emotie en poëzie met spectaculaire lichtinstallaties.

Langs een verlicht parcours van drie kilometer vertelt De Kleine Prins over de planeet waar hij woont. Over een hooghartige bloem en zijn gevecht met de slechte zaadjes. Hij neemt de bezoeker mee naar een paar andere planeten waar hij enkele merkwaardige bewoners zoals de Koning en de Lantaarnaansteker ontmoet.

Curator Jean-Pierre Deschepper herwerkte samen met een selectie nationale en internationale lichtkunstenaars de verhalen tot kunstzinnige, vaak abstracte maar altijd unieke lichtinstallaties. Het parcours met maar liefst 8 kunstwerken is niet enkel leuk voor gezinnen met kinderen, maar kan ook de kunstliefhebber bekoren.

Enkele namen van lichtkunstenaars die meewerken aan de realisatie van deze tweede editie: Titia Ex (Nederland), Georges Cuvellier (België), DP Architects (Signapore), Epix Light (België), Koert Vermeulen – ACTLD (België) en Amigo & Amigo (Australië).

Lichtkunstfestival app

Bezoekers van het Lichtkunstfestival zullen ook dit jaar de gratis app kunnen downloaden op hun smartphone. In de app vind je onder meer de locatie van de lichtkunstwerken en interessante informatie over de deelnemende lichtkunstenaars. Bij elk lichtkunstwerk krijgt de bezoeker het bijhorende audioverhaal van de Kleine Prins te horen. Zo kom je te weten waar de kunstenaar de inspiratie haalde voor zijn of haar bijzondere creatie.

De meest sfeervolle winkelstraten van het land

Knokke-Heist bruist ook in de winter. Tijdens de eindejaarsperiode zijn de winkelstraten van Knokke-Heist feestelijk en feeëriek verlicht, volledig passend binnen het thema van De Kleine Prins. Nieuw is dat verschillende kunstgaleries ook aansluiten bij het Lichtkunstfestival. Ze presenteren kunstenaars en kunstwerken geïnspireerd door het thema ‘licht’. Kortom, dé perfecte plek voor jouw kerstshopping in combinatie met een vleugje kunst en een etentje in een toprestaurant. Ook op zondag!

Ontdek de magische kant van Knokke-Heist. Het Lichtkunstfestival vindt plaats van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020 (7-8, 14-15, 21-23, 25-30 december en 1-5 januari). Voor alle verdere info, surf naar www.lichtkunstfestival.be.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter