Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lakeside opent eerste ecologische schaatsbaan in de Benelux

Vorig weekend konden alle leden van Surfers en Lakeside Paradise al eens gratis proefdraaien. Maar dit weekend opent Lakeside Paradise ook officieel de eerste ecologische schaatsbaan in de Benelux. Het materiaal waarop geschaatst wordt, bestaat uit duurzaam en gerecycleerd synthetisch materiaal dat zo goed als geen onderhoud vergt en een constante glijbaarheidsfactor biedt van 98 % ten opzichte van echt ijs. Er is dus geen water noch elektriciteit nodig en ook de buitentemperatuur doet er niet toe. Je schaatst dus altijd op een glad, droog en wit oppervlak.

Iedereen kan in dit winterparadijs terecht gedurende de weekends en vakantiedagen (tot en met de krokusvakantie) voor tonnen schaats- en curlingplezier. De openingsuren zijn voorlopig van 11 tot 19 uur. Alles bevindt zich op het terras van Lakeside Paradise met een uniek zicht op het Duinenwatermeer. Parkeren kan gemakkelijk voor de deur.

Een schaatsbeurt duurt telkens twee uur en kost 5 euro per beurt, per persoon, materiaal inbegrepen. Een ijshockeybeurt kost 10 euro en is telkens van 15 tot 17 uur. Eigen schaatsen zijn toegelaten. Handschoenen zijn aangeraden. Het is ook mogelijk om de ganse baan af te huren voor de prijs van 125 euro. De schaatsbaan heeft een oppervlakte van 8 op 15 meter en biedt de mogelijkheid om ook ijshockey te spelen. Ideaal voor groepen en verenigingen om eens een spannend ijshockeytornooi in te plannen. Voor het hockeygebeuren worden helmen voorzien. Ook een mondstuk is aangeraden, deze kunnen ter plaatse aangekocht worden voor 1 euro. De curlingbanen zijn 10 meter lang, bieden drie spelmogelijkheden en kunnen per uur gehuurd worden voor de prijs van 20 euro. Ook hier is alle materiaal voorhanden.

Om dit alles nog – winters- gezelliger te maken, kan men op Lakeside Paradise onder andere genieten van een onvervalste kaasfondue, Assiette Savoyarde en Kaiserschmarren (de krokant gebakken typische Oostenrijkse pannenkoek).

Opening met sierschaatsen en ijshockey.

Op zaterdag 16 november om 14 uur vindt de feestelijke opening plaats met een demonstratie van Liselotte Robeyns en de Yeti Bears. Iedereen is alvast van harte welkom!

Liselotte Robyns is 12 jaar en één van de grootste beloften van het Belgisch kunstschaatsen. Al op 5-jarige leeftijd had ze de schaatsmicrobe te pakken. Momenteel traint ze zelfs voor de Belgische kampioenschappen. Schaatsten is voor haar een ware passie, ze staat iedere dag op het ijs en komt bewijzen dat ze ook op artificieel ijs haar mannetje staat.

Daarnaast komen de Yeti Bears uit Eeklo een ijshockeymatch spelen. Dit om aan te tonen hoe leuk het kan zijn om op dergelijke baan 2-tegen-2 of 3-tegen-3 wedstrijdjes te spelen. Kortom: het ideale moment om jouw schaats- en hockeytechnieken gevoelig te verbeteren.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter