Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lei Day

Op zondag 28 april 2019 viert Surfers Paradise “Lei Day”, dit is een Hawaïaanse feestdag waarbij iedereen met een bloemenkrans om de hals meedoet aan een ceremonie die zich op het water afspeelt. Een “Lei” is een Hawaïaanse bloemenkrans. Twee seizoenen geleden organiseerde Surfers Paradise dit evenement voor het eerst in samenwerking met het Cultuurcentrum Knokke-Heist naar aanleiding van de Surf’s UP tentoonstelling in Scharpoord. Alle deelnemers waren razend enthousiast zodat men er een jaarlijkse traditie van heeft gemaakt. Surfen neemt in Knokke-Heist immers een belangrijke plaats in.

Big splash

Ook dit jaar weer worden alle surfers verwacht om tegen 16 uur al peddelend van wal te steken met hun surfplank en even verder op zee een grote cirkel te vormen. De ceremoniemeester van dienst zegt enkele woorden waarna alle bloemen in de lucht gegooid worden en iedereen overgaat tot de “big splash” . Op die manier voelen alle surfers zich verbonden en brengen ze een ode aan de zee en al wat daarin leeft, de golven, de natuur, en hopen ze zo een goed surfjaar in te gaan. 

Gratis initiatielessen golfsurfen en stand up paddle

Surfers Paradise verschaft gratis wetsuit en surfplank voor diegenen zonder materiaal. Iedereen is bijgevolg welkom. Nadien kan je genieten van de tunes van dj Red Rum en een echte beach BBQ. Voor de eerste maal geeft Surfers Paradise gratis initiatielessen golfsurfen en/of stand up paddle vanaf 13 uur zodat je na deze lessen ook meteen mee kan doen. Inschrijven voor deze gratis lessen via http://www.ikwatersport.be/

Programma op zondag 28 april @ Surfers Paradise

•    13 uur: Gratis initiatielessen
•    16 uur: Circle of Surf
•    16.30 uur: Live DJ tunes van Red Rum
•    18 uur: Surf & Turf BBQ

Iedereen komt liefst met lei (die zijn ook voorzien) en kan bij het drinken van een heerlijke cocktail om 16 uur genieten van een live music gevolgd door een heerlijke Surf & Turf BBQ. De dag zelf is volledig gratis. 
Inschrijven voor de BBQ kost € 23 per persoon, reservatie noodzakelijk via julie@surfersparadise.be
Surfplank en/of wetsuit nodig voor de circle of surf ? mail naar thomas@surfersparadise.be
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter