Knokke-Heist bezoeken als toerist?

LEIF-zitdagen in Heist en nu ook in Knokke!

Sinds enkele jaren kunnen mensen met vragen omtrent waardig levenseinde en voorafgaande zorgplanning terecht op een LEIF-zitdag in het Sociaal Huis te Heist, elke 2e dinsdag van de maand. Vanaf eind mei komt er een zitdag bij in de regio. Deze zitdag is in Knokke op het adres Edward Verheyestraat 3, elke 4e woensdag van de maand.

LEIF (LevensEinde InformatieForum) informeert en sensibiliseert in West-Vlaanderen op een open en correcte wijze rond een waardig levenseinde. Zelfbeschikking en respect voor de wil van de patiënt staan daarbij centraal. LEIF West-Vlaanderen opereert vanuit LEIF-punten in Brugge, Roeselare, Oostende en Kortrijk. Daarnaast  bouwt LEIF stelselmatig haar dienstverlening uit met LEIF-zitdagen verspreid over heel de provincie, nu ook met een bijkomende zitdag in de regio Knokke-Heist.

LEIF wil jong en minder jong doen nadenken over en plannen rond waardig levenseinde: Wat zijn mijn rechten als patiënt? Wat als ik na een verkeersongeval in een onomkeerbare coma terecht kom? Wat is euthanasie en wanneer heb ik daar recht op? Wat als ik wilsonbekwaam word? Wat is palliatieve zorg? Welke documenten zijn belangrijk? LEIF wil de informatiearmoede omtrent waardig levenseinde lenigen en dicht bij de bevolking staan, vandaar dat deze organisatie vanuit verschillende punten in de provincie opereren.

Elke 2e dinsdag van de maand kan je langskomen tussen 13.30 uur en 16.00 uur in Heist in het Sociaal Huis op het adres Kraaiennestplein 1. Vanaf eind mei ook in Knokke, op het adres Edward Verheyestraat 3, elke 4e woensdag van de maand van 16.00 uur tot 18.00 uur. De eerste zitdag is op woensdag 22 mei 2019 . De dienstverlening is op afspraak, via T 050 53 09 00, bereikbaar elke werkdag van 9.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Deskundige informatiemedewerkers van LEIF staan in voor de permanentie van de zitdagen. Zij helpen je doorheen alle vragen en maken je wegwijs in een aantal documenten.

Patiënten, hun familie en hun artsen met vragen  over het levenseinde kunnen terecht bij het provinciaal medisch team West-Vlaanderen (team Uitklaren Levenseindevragen) via tel 0471 83 90 10 (bereikbaar elke werkdag van 10u tot 12u) of via mail mdbrugge@leifwestvlaanderen.be. Medische consultaties kunnen momenteel enkel in Brugge.

Info

Hoofdzetel: Levenshuis, Koningin Elisabethlaan 92, 8000 Brugge

info@leifwestvlaanderen.be - www.leifwestvlaanderen.be

 

Informatie en sensibilisatie (voordrachten en vorming):

T 050 34 07 36 (bereikbaar op weekdagen van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, op vrijdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur)

Uitklaren Levenseindevragen:

Provinciaal Medisch Team: T 0471 83 90 10

Bereikbaar elke werkdag van 10 tot 12 uur.

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter