Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Lezing Rik Van Walleghem over de Ronde van Vlaanderen

Op donderdag 14 februari 2019 om 20 uur geeft Rik Van Walleghem in de schouwburg van het CC Scharpoord een boeiende lezing over de ronde van Vlaanderen. Bestaat er in ons land een groter icoon voor de wielersport dan de Ronde van Vlaanderen? Rik Vanwalleghem is vervolgens als directeur van de Ronde van Vlaanderen één van de meest boeiende sprekers uit de wielersport. (foto’s Readmylips en Ronny De Coster)

Rik werkte in het begin van zijn carrière als landschapsinspecteur bij de Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg, maar door een bijzondere samenloop van omstandigheden ging hij zijn droom achterna en werd sportjournalist. Zijn grote passie is de wielersport, met zijn scherpe blik en enthousiaste manier van verslaggeving werd hij in zijn vak een ongekende topper. Later schopte hij het tot hoofdredacteur van ‘Het Nieuwsblad’ en nu is hij directeur van het Centrum Ronde van Vlaanderen. Hij schreef talloze boeken over sport, maar ook over andere onderwerpen en schrijft nog altijd columns.

Tijdens presentaties reikt Rik Vanwalleghem op basis van zijn eigen carrière en ervaringen als wielerverslaggever en hoofdredacteur tien handvatten aan waarmee men de uitdaging van het (professionele) leven kan vastpakken. Het is geen academisch traktaat maar vertrekt vanuit voorbeelden en anekdotes uit de coulissen van de topsport. Daarnaast geeft hij presentaties waarbij hij de link legt tussen het wielrennen en ondernemen.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter